Τσίπρας: “Υποχρέωσή μας είναι να μη διαψεύσουμε και προδώσουμε τις ελπίδες του κόσμου”

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Τη διεξαγωγή του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του Φεβρουαρίου 2016, εισηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου θα συμπληρωθεί η Πολιτική Γραμματεία και θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «για να πετύχει το κόμμα μας τους πολιτικούς του στόχους, στη νέα περίοδο, πρέπει και αυτό να αλλάξει» και σημείωσε ότι η αντιστοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική και κοινωνική του βάση είναι προϋπόθεση για την υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου της ελληνικής κοινωνίας.

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι για να ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον ρόλο του στη νέα εποχή που ξεκίνησε στις 20 Σεπτέμβρη, θα πρέπει να είναι «κόμμα εκτός κράτους».

«Ο λαός μας δικαίωσε για τη μεγάλη και δύσκολη μάχη που δώσαμε στη διαπραγμάτευση αλλά και για τις δύσκολες επιλογές μας για να αποφύγουμε τις παγίδες και τα σχέδια των πιο ακραίων δυνάμεων της Ευρώπης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι αναντικατάστατη προϋπόθεση «για να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και για τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών της συμφωνίας».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για διπλή εντολή που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον λαό, για αποκατάσταση της σταθερότητας στη χώρα και για να προχωρήσει στις μεγάλες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ξεριζώσει το κράτος της διαφθοράς και της διαπλοκής και να προχωρήσει στην οικοδόμηση ενός κράτους δικαιοσύνης και αξιοκρατίας.

«Στόχος μας είναι να δουλέψουμε σκληρά για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και στο τέλος της τετραετίας να έχουμε δημιουργήσει τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις για μια νέα Ελλάδα, που θα αφήσει πίσω της την κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Έθεσε ως προτεραιότητα να κλείσει γρήγορα η διαδικασία της αξιολόγησης για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εντός του 2015, με πλήρη εξασφάλιση των καταθέσεων και εξυγίανση του πιστωτικού συστήματος από τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια, που για πρώτη φορά, εντάσσονται στην ανακεφαλαιοποίηση. Υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγει την πόρτα για το χρέος.

«Υποχρέωσή μας είναι να μη διαψεύσουμε και να μην προδώσουμε τις ελπίδες του κόσμου», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα, mignatiou.com, Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Άλλες Πηγές

Άλλες Πηγές




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *