Search
Friday 3 February 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Τραμπ προς Σίσι στο τηλέφωνο: o Άσαντ είναι γενναίος, θα πολεμήσω την τρομοκρατία στο Ιράκ και τη Συρία μαζί με τη Ρωσία .

Print Friendly

trump-sisi-assa-jpg666_563971_large

Πηγές κοντά στην προεδρία στο Καίρο διέρρευσαν ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι και του δήλωσε την υποστήριξή του κατά της τρομοκρατίας, ότι οι ΗΠΑ θέλουν να πολεμήσουν την τρομοκρατία στη Μ.Ανατολή και ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας στο Ιράκ και στη Συρία σε συντονισμό με τη Ρωσία.

Πρόσθεσε ότι υποστηρίζει την απόφαση του Κογκρέσου ότι οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι είναι μια τρομοκρατική οργάνωση.

Οι 2 ηγέτες στη τηλεφωνική τους συνδιάλεξη συζήτησαν για την κατάσταση στο Ιράκ. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τους βομβαρδισμούς των μαχητικών αεροσκαφών του ιρακινού στρατού για να τεθεί τέλος στην τρομοκρατία στη χώρα.

Όσο για τη Συρία, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στον Αιγύπτιο ομόλογο πρόεδρο του ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι γενναίος άνδρας ο οποίος πολεμάει και ανθίσταται στην τρομοκρατία, αλλά οι παρούσες συνθήκες δεν του επιτρέπουν να έχει άμεση επαφή με εκείνον..

Ο Trump πρόσθεσε ότι θα είναι σ΄επαφή με το Ρώσο πρόεδρο Πούτιν για συντονισμό στρατιωτικής δράσης στη Συρία κατά της τρομοκρατίας και της Νταές και των οργανώσεων που εξαρτώνται από αυτήν.

Οι αιγυπτιακές πηγές στη προεδρία συνήγαγαν το συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος Σίσι πρέπει τώρα να μεταφέρει αυτό που είπε ο Τραμπ για τον Άσαντ, ότι είναι γενναίος, γιατί ο Σίσι θεωρεί ότι τα λόγια αυτά του Τραμπ αποτελούν ένα μήνυμα για τον Μπασάρ αλ-Άσαντ..addiyar 23.1.17

ΠΗΓΗ analystsforchange.org,dimpenews.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *