Search
Monday 26 December 2016
  • :
  • :

Τουρκικό καταδυτικό προσάραξε στα αβαθή της Κω: Δεν δέχτηκε βοήθεια ελληνικού διασωστικού

ALCATRAS
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος της Κω στις 4:45 το πρωί σήμερα, ημέρα Δευτέρα, στην περιοχή Αμόγλωσσα, της ΚΩ, εκεί όπου το 1996, είχε προσαράξει η φραγάτα Γιαβούζ και είχε δημιουργήσει κρίση με την Ελλάδα, προσάραξε κατά ύποπτο τρόπο το τουρκικό πλοίο «Αλκατράζ», νηολόγησης Αλικαρνασσού. Στην περιοχή πήγαν ψαράδες αλλά και δύτες. Όπως αναφέρει η εν λόγω σελίδα, ψαράδες είδαν το πλήρωμα να πετάει κασόνια -με άγνωστο περιεχόμενο- στη θάλασσα. Το πλοιάριο ήταν τύπου σκούπα ντάιβνγκ.

Στις 14:25 τo καταδυτικό τουρκικό πλοίο υπό την ονομασία “ΑΛΚΑΤΡΑΣ” βρίσκόταν ακόμη στην περιοχή Αμόγλωσσα. Δεν δέχτηκε την βοήθεια του ελληνικού διασωστικού με το πρόσχημα ότι έχει υποστεί βαθύ ρήγμα και σε περίπτωση που το ξεκολλήσουν από το σημείο υπάρχει κίνδυνος να βυθιστεί όταν βρεθεί στα ανοικτά. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι πάγια τακτική των τουρκικών πλοίων όταν βρεθούν σε ανάλογη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αρνούνται την βοήθεια κάθε διασωστικού, πλην τουρκικού, προφασιζόμενοι κάθε δυνατή δικαιολογία σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρίσκονται. Επιπλέον σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν συνομίλησαν ούτε μέσω VHF στο Λιμενικό σκάφος όταν τους κάλεσε να δώσουν πληροφορίες, αρνούμενοι να ανταποκριθούν στα κελεύσματα των Λιμενικών ακόμα και όταν τους μίλησαν στα Αγγλικά.

Ένα ερώτημα που τίθεται είναι αν έχουν μεταβεί στο σημείο άνδρες του λιμενικού και φυσικά δύτες ώστε να διακριβωθεί τι σκέπασαν με μουσαμάδες οι τούρκοι “ναυτικοί” όπως επίσης αν οι πληροφορίες για τη ρίψη κιβωτίων ευσταθούν κι αν ναι τι αυτά περιέχουν…

Φωτογραφία: vimatisko.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *