Search
Friday 5 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Τουρκικό ε/π προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη άσυλο ζήτησαν οι επιβαίνοντες – καταλήφθηκε η φρεγάτα Yavuz

ΤΟΥΡΚΙΚΟ BLACKHAWK
Από το πουθενά υπάρχει και εμπλοκή της χώρας μας στο πραξικόπημα της Τουρκίας. Τουρκικό ελικόπτερο με 8 άτομα προσγειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη.

Το ελικόπτερο S-70 Blackhawk ανήκει στην Στρατοχωραφυλακή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξέπεμψε κατάσταση κινδύνου στις 11.45 το πρωί και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11.51.

Το ελικόπτερο μπαίνοντας στον ελληνικό εναέριο χώρο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και του δόθηκε η άδεια να προσγειωθεί. Με την είσοδό του στο ελληνικό FIR το παρακολουθούσαν 2 ελληνικά F 16 της 130 ΣΜ.

Οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για παράνομη είσοδό στη χώρα.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ οι 8 επιβαίνοντες στο ελικόπτερο αιτήθηκαν άσυλο. Από τους 8 επιβαίνοντες οι τρεις φέρεται να είναι ταγματάρχες, οι τρεις λοχαγοί και οι δύο αρχιλοχίες.

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας με περισσό θράσος Μ. Τσαβούσογλου ζήτησε την έκδοση των στρατιωτικών που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη λέγοντας:  “Οκτώ προδότες έφυγαν στην Ελλάδα. Να παραδοθούν οι στρατιώτες στη χώρα μας αμέσως”.

«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία:

«Ώρα 11.50 στο αεροδρόμιο της Αλεξαδρούπολης προσγειώθηκε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις και οδηγήθηκαν στη διεύθυνση αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι συλληφθέντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Το στρατιωτικό ελικόπτερο φυλάσσεται».

Το ε/π σύμφωνα με πληροφορίες θα επιστραφεί στην Τουρκία, ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για λεπτούς χειρισμούς στην υπόθεση.

Ωστόσο όσοι θυμούνται τους «λεπτούς χειρισμούς» στην υπόθεση Οτσαλάν, τότε η κυβέρνηση της πολιτικής του «αυτόματου πιλότου», μπορεί να βρεθεί για μια ακόμη φορά προ εκπλήξεων και να αναλάβει ρόλο καλοθελητή απέναντι στην Άγκυρα και να ξεχάσει τις δεκάδες υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και τις χιλιάδες παραβάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου από τα τουρκικά μαχητικά της δημοκρατίας του Ερντογάν.

Παράλληλα με αυτό το γεγονός είχαμε κατάληψη από τους πραξικοπηματίες και της φρεγάτας (F240) Yavuz ενώ σε αυτή κρατείται και ο αρχηγός του τουρκικού στόλου. Όλα αυτά ενώ η οι καθεστωτικοί έχουν ανακτήσει τον έλεγχο ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *