Search
Thursday 6 April 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Τουλάχιστον 27 παιδιά σκοτώθηκαν στο Χαν Σεϊχούν, στους 546 οι τραυματίες, σύμφωνα με τη Unicef

Print Friendly

Τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν σήμερα τον θάνατο τουλάχιστον 27 παιδιών στην επίθεση με χημικά που σημειώθηκε στο Χαν Σεϊχούν της Συρίας από την οποία τραυματίστηκαν άλλοι 546 άνθρωποι. Μεταξύ των τραυματιών είναι και “μεγάλος αριθμός παιδιών”, σύμφωνα με τη Unicef.

“Οι αριθμοί αυτοί πιθανότητα θα αυξηθούν”, διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της η Unicef η οποία έχει στείλει εννέα ασθενοφόρα και παρέχει υποστήριξη σε επτά κινητές κλινικές στην περιοχή του Χαν Σεϊχούν.

Αυτός ο προσωρινός απολογισμός του ΟΗΕ ανεβάζει κατά πολύ τον αριθμό των τραυματιών. Ο προηγούμενος απολογισμός, του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έκανε λόγο για 86 νεκρούς (εκ των οποίων 30 παιδιά) και 160 τραυματίες από την επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στην πόλη που ελέγχεται από τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίσουν να σκοτώνονται παιδιά στη Συρία. Όλες οι εμπόλεμες πλευρές και όλοι εκείνοι που έχουν επιρροή σε αυτές τις πλευρές θα πρέπει αμέσως να βάλουν τέλος σε αυτήν τη φρίκη”, τόνισε ο διευθυντής της Unicef για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής Χέερτ Καπελάρε.

ΠΗΓΗ huffingtonpost.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *