Search
Friday 3 February 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Δεύτερο αίτημα έκδοσης των «8». Ερντογάν: “Μας είχαν υποσχεθεί ότι θα τους εκδόσουν”

Print Friendly

ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ
Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ετοίμασε νέο φάκελο για το αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που καταζητούνται από την Άγκυρα σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Ο δεύτερος αυτός φάκελος αποστάλθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, που χθες είχε εκδώσει και ένταλμα σύλληψης για τους 8, έστειλε έγγραφό και προς την Ιντερπόλ, με το οποίο ζητά έκδοση ερυθρού δελτίου για την σύλληψη των 8 που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Εξετάζεται, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο αναστολής της διμερούς συμφωνίας επαναπροώθησης προσφύγων

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην Αττάλεια, σχετικά με την απόφαση μη έκδοσης των 8 στρατιωτικών που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δήλωσε ότι η Τουρκία εξετάζει, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο αναστολής της διμερούς συμφωνίας επαναπροώθησης προσφύγων.

Ερντογάν εξαγριωμένος!

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους φέρεται να υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση του είχε υποσχεθεί ότι “θα το λύσει” το ζήτημα με την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών σε 15-20 μέρες.

“Η Ελλάδα δεν μας δίνει ακόμα τους οκτώ που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Εγώ το επόμενο απόγευμα, τους τηλεφώνησα και μου υποσχέθηκαν ότι θα μας τους παρέδιδαν σε 15-20 ημέρες”. Συνέχισε δε λέγοντας ότι “Πρόκειται για πράξεις τρομοκρατίας στην Τουρκία, γι’ αυτό αυτοί πρέπει να δικαστούν εδώ. Η καθυστέρηση στην έκδοσή τους σαφώς θα επηρεάσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα”.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *