Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον βασιλιά της Σ. Αραβίας

VLADIMIR PUTIN
Οι διαδικασίες εποικισμού της Δυτικής Όχθης, μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινίων καθώς και η αποκατάσταση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ήταν το κύριο θέμα που απασχόλησε την συνομιλία που είχε ο πρόεδρος Πούτιν  με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ.

Συγκεκριμένα, και στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής της Ρωσίας στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης ανατολής, της καθιέρωσής της ως παράγοντα ασφαλείας, αλλά και της διασφάλισης των εγκαταστάσεων και της διαχείρισης των φυσικών πόρων, όπως το κοίτασμα «Λεβιάθαν», ο Ρώσος πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον βασιλιά Αλ Σαούντ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος Πούτιν,  «προσέφερε για άλλη μια φορά τα συλλυπητήριά του προς τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας για την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου στο Μεγάλο Τζαμί στη Μέκκα, η οποία κατέληξε σε βαρύ απολογισμό».

«Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που αφορούν τη διαδικασία του ισραηλο-παλαιστινιακού εποικισμού, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στο συγκρότημα του Τζαμιού Αλ – Ακσά και στο Όρος του Ναού», σημείωσε η υπηρεσία Τύπου.

Οι ηγέτες επανέλαβαν επίσης την αμοιβαία δέσμευσή τους για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας σε βασικούς τομείς και συμφώνησαν να διατηρήσουν τακτικές διμερείς επαφές σε διάφορα επίπεδα.

Πηγή: RBTH, Φωτογραφία: forbes.com
Επιμέλεια: Άρης Δημητρίου

Άρης Δημητρίου

Άρης Δημητρίου

Δημοσιογράφος. Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 1972 στην Αθήνα και ζω στους Αγίους Αναργύρους.



Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *