Τηγανιά

ΤΗΓΑΝΙΑ
Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

Υλικά
500-600 gr χοιρινό κρέας σε μπουκιές
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά μεγαλούτσικη, ό,τι χρώμα μας αρέσει, ψιλοκομμένη
1 ½ ποτηράκι κρασί λευκό
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι κα ροδίζετε ελαφρά το κρέας. Το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και το φυλάτε σε βαθύ πιάτο. Σοτάρετε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια και την πιπεριά.

Ξαναρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος με ό,τι υγρά έχουν βγάλει, τα ανακατεύετε όλα μαζί και σβήνετε με το κρασί. Μόλις απορροφηθεί (και πριν στεγνώσει τελείως) ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Τηγανίζετε το κρέας προσθέτοντας λίγο νεράκι, αν χρειαστεί, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 15′-20′ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Φωτογραφία: bostanistas.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *