Επικαιρότητα

Θέλεις ή δεν θέλεις

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τα πράγματα είναι απλά, γνωρίζεις κορίτσι/αγόρι, μιλάς, κάτι σου κάνει, κάτι διαφορετικό από ό,τι έχεις γνωρίσει μέχρι τώρα και ζητάς τηλέφωνο να βγείτε. Ξεκινάς να βγαίνεις, το πρόσωπο σου αρέσει ακόμα περισσότερο όσο το γνωρίζεις και κάπου εκεί κολλάς. Ανασφάλειες, φοβίες που έχουν δημιουργήσει προηγούμενες αποτυχημένες σχέσεις, άγχος ότι κάτι δεν θα πάει καλά και ξεκινάνε τα μπερδεμένα μηνύματα, αμφίσημες συμπεριφορές και ανισόρροπη παρουσία στη ζωή του άλλου.

Από εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά, που ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος και η επιθυμία για εις βάθος γνωριμία του άλλου προσώπου έκδηλη, ξαφνικά όλα σκοτεινιάζουν. Από τη μια μέρα στην άλλη εσύ που δεν έπινες καφέ προτού ακούσεις τη καλημέρα από το άλλο άτομο, πλέον περνάνε μέρες και δεν επικοινωνείς.

Το πιο εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση είναι ότι όταν το άλλο άτομο επιχειρεί να μάθει τί μεσολάβησε για την αλλαγή της συμπεριφοράς σου, εσύ ισχυρίζεσαι ότι όλα είναι καλά, ότι πιέζεσαι στη δουλειά και γενικότερα περνάς μια περίεργη φάση (αγαπημένη ατάκα). Εσύ που μέχρι πρότινος εναγωνίως κανόνιζες το επόμενο ραντεβού μαζί του , μην προλάβει και κανονίσει κάτι άλλο, στην ερώτηση του για το πότε θα βρεθείτε αφήνεις να πλανάται ένα πέπλο μυστηρίου, αφήνοντας τον άλλον άνθρωπο να μασήσει φύλλα δάφνης για να μαντέψει τί σου συμβαίνει.

Γιατί αναρωτιέμαι να ταλαιπωρούμαστε αμφότεροι; Ποιος ο λόγος; Τα πράγματα είναι απλά. Σε ένα τόσο πρωτογενές στάδιο γνωριμίας ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μικρός. Δεν αναφερόμαστε εδώ σε σχέσεις μακροχρόνιες που το δέσιμο μεταξύ των μερών είναι πιο δυνατό και προσπαθούν από κοινού να βρουν κοινές συνιστώσες μέσα από συμβιβασμούς και αμοιβαίες υποχωρήσεις, προκειμένου να λειτουργήσει η σχέση. Αναφερόμαστε σε σχέσεις που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα βήματά τους, αλλά ο ένας από τους δύο θέτει συνεχώς εμπόδια και βάζει τρικλοποδιές σε ότι πάει να χτιστεί σιγά σιγά.

Αναρωτήσου ειλικρινά αν τον θες τον άλλον άνθρωπο, αν θέλεις να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις κάτι όμορφο που θα προκαλεί συναισθήματα ευχαρίστησης και πληρότητας αργότερα και στους δύο σας. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείς και τον εαυτό σου αλλά κυρίως έναν άλλον άνθρωπο που δεν σου φταίει σε κάτι να υφίσταται τα ψυχολογικά σου σκαμπανεβάσματα, ειδικά από τόσο νωρίς που τίποτα δεν είναι δεδομένο και η κατάσταση μεταξύ σας είναι ακόμα ρευστή.

Ανεξάρτητα από το πόσο ενθουσιάστηκες τις πρώτες μέρες, έχεις και εσύ και εγώ και οι περισσότεροι από εμάς τη στοιχειώδη ωριμότητα να αντιληφθούμε τί θέλουμε από εμάς αλλά και από κάποιον άλλον. Οπότε κάνε τους υπολογισμούς σου, ζύγισε τις οποιεσδήποτε αμφιβολίες με τη πιθανότητα να ζήσεις κάτι που θα σε κάνει να περνάς όμορφα και ξεκαθάρισε τις προθέσεις σου. Η ζωή είναι ήδη πολύ πολύπλοκη από μόνη της, μη τη κάνουμε χειρότερη. Στο χέρι μας είναι.

Φωτογραφία: meetup.com

Σοφία Φωτοπούλου

Σοφία Φωτοπούλου

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *