Θέατρο Τέχνης: Νέα πρόσωπα και έργα για τη σεζόν 2015-2016

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ
Με ατάκες από γνωστά θεατρικά έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων όπως Μπέκετ, Γκόργκι, Ίψεν, Λόρκα, Δήμου, Μαυρογεωργίου, Φλουράκη, Μέντη που απάγγειλαν σπουδαστές της δραματικής σχολής και τα οποία θα ανέβουν στις δύο σκηνές του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος της θεατρικής σεζόν 2015-2016.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου Μαριάννα Κάλμπαρη διάβασε στη συνέχεια το ποίημα του Νίκου–Αλέξη Ασλάνογλου με τίτλο «Ερείπια της πόλης», τονίζοντας ότι αυτό στάθηκε η αφορμή για τη φετινή έμπνευση του προγράμματος. «Η έμπνευσή μας έχει να κάνει με την εποχή εδώ που όλα “σκουπίζονται”. Η τέχνη είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να μας στηρίξει, να μας δώσει δύναμη και είναι ένας λόγος να συνεχίσουμε» δήλωσε.

Το φετινό πρόγραμμα είναι επικεντρωμένο σε πράγματα που δεν αλλάζουν και που θα μας απασχολούν πάντα όπως ο χρόνος, ο θάνατος. Συνεργάζονται σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπαβασιλείου, η Ρένη Πιττακή, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Λυδία Κονιόρδου αλλά και νεότεροι όπως Γιάννης Σκουρλέτης, ο Δημήτρης Καραντζάς, ο Βασίλης Μαυρογεωργίου κ.ά.

Η σεζόν θα ξεκινήσει με δύο έργα που παίχτηκαν στο Φεστιβάλ Αθηνών: «Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει» και το «Θέλω μια χώρα» καθώς και με τις επιτυχημένες περσινές παραγωγές «Η Λίλα λέει» και «Αδερφοί Καραμαζόφ».

Η Λυδία Κονιόρδου έχει μεταφράσει και πρωταγωνιστεί στο «Παιχνίδι του τέλους» του Μπέκετ που θα ανέβει στο θέατρο της οδού Φρυνίχου στις 3 Δεκεμβρίου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή.

Στο θεατρικό αναλόγιο που θα διεξαχθεί από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου θα παρουσιαστούν εννέα έργα σε καλλιτεχνική διεύθυνση Σίσσυς Παπαθανασίου.

Η Μαριάννα Κάλμπαρη θα σκηνοθετήσει το έργο «Δόνια Ροζίτα/ Σαν περάσουν πέντε χρόνια» του Φ. Γ. Λόρκα με πρωταγωνιστές τους Βίκυ Βολιώτη, Κλέων Γεωργιάδη, Γιάννη Κότσιφα κ.ά.

Ο Νίκος Μαστοράκης θα ανεβάσει «Τα παιδιά του ήλιου» του Γκόργκι στο Υπόγειο από τις 11 Νοεμβρίου με τους Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννη Κότσιφα, Ιωάννα Μαυρέα, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μάκη Παπαδημητρίου κ.ά.

Επίσης συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία με ομάδες σύγχρονου χορού της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας «Και Όμως κινείται» η οποία θα συμπράξει μαζί με τους Χαϊνηδες και θα παρουσιάσουν τον «Ερωτόκριτο».

«Ταξίδι το χειμώνα» είναι ο τίτλος της νέας παραγωγής βασισμένη στο κύκλο τραγουδιών Winterreise του Φ. Σούμπερτ σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση.

Στην παιδική σκηνή θα ανέβει ο «Βαρόνος Μινχάουζεν» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαϊτη και στην εφηβική το Art-Volution που θα παρουσιάζεται μόνο σε σχολεία με σκοπό να μυήσει τους εφήβους στην ευεργετική επίδραση της τέχνης και το «Me lene Sandra» σε κείμενο σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Χρήστος Καράμπελας

Χρήστος Καράμπελας

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *