Search
Tuesday 20 December 2016
  • :
  • :

“Θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος Ερντογάν στην πενταμερή” (για Κύπρο) δήλωσε ο εκπρόσωπος του

ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό, δήλωσε εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν λέγοντας ότι στην περίπτωση που γίνουν τα σωστά βήματα στο Κυπριακό η λύση είναι κοντά.

Ο κ. Καλίν είπε ότι το 2016 είναι μια κρίσιμη χρονιά για τη λύση και την επανένωση του νησιού. “Η προσδοκία μας ήταν πλέον να υπάρξει αποτέλεσμα. Ξέμεινε για το 2017. Θα προσπαθήσουν να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις και τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί πενταμερής.

“Σε αυτή τη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρός μας. Εμείς από την αρχή ήμασταν ένα βήμα μπροστά. Η τουρκική πλευρά έχει μια πολύ εποικοδομητική στάση. Εμείς αυτή την εποικοδομητική στάση τη συνεχίζουμε. Στην περίπτωση που γίνουν τα σωστά βήματα μπορώ να πω ότι έχουμε πλησιάσει πολύ στη λύση”, ανέφερε.

Για τους 8 πραξικοπηματίες που διέφυγαν στην Ελλάδα, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος παρακολούθησε προσωπικά τη διαδικασία, προσθέτοντας ότι η νομική διαδικασία συνεχίζεται. “Η προσδοκία μας είναι να εκδοθούν αυτά τα άτομα το συντομότερο.
Αυτοί οι άνθρωποι ενεπλάκησαν σε μια απόπειρα πραξικοπήματος και αποτελεί αναγκαιότητα η έκδοσής τους τόσο για την απόδοση του δικαίου όσο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ελπίζουμε οι ελληνικές αρχές να κάνουν τα αναγκαία βήματα”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη, mignatiou.com, Φωτογραφία: criticalspectator.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *