Search
Thursday 4 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Συνάντηση Καμμένου με ΥΠ.ΑΜ Λιβάνου

ΚΑΜΜΕΝΟΣ, MOQBEL
Με τον ομόλογό του Υπουργό Άμυνας του Λιβάνου Samir Moqbel και αντιπρόεδρο της χώρας του συναντήθηκε ο Πάνος Καμμένος. Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε στη Μεσογειακή Ένωση που γεννιέται μέρος της οποίας είναι και ο Λίβανος.

«Αρχίζει να γεννιέται η Μεσογειακή Ένωση και μέρος της Μεσογειακής Ένωσης, εκτός από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, δεν μπορεί να μην είναι και ο Λίβανος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ενώ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό.

Στη συνάντηση τέθηκε ένα γενικότερο πλαίσιο, διμερούς κατ’ αρχήν αμυντικής συνεργασίας, με αποδοχή και από τις δύο πλευρές αποστολής στρατιωτικών ακολούθων και την υπογραφή διμερούς συμφωνίας τον Οκτώβριο στη Βυρηττό, αποδεχόμενος την πρόσκληση του κ. Αντιπροέδρου.

Ωστόσο ενώ στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου γίνονται μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές με την Τουρκία να ρίχνει γέφυρες με Ισραήλ – για ενεργειακούς κυρίως λόγους – και με τη Ρωσία για οικονομικούς λόγους και έχει δώσει «γην και ύδωρ» στους πάντες, η ελληνική κυβέρνηση… βρίσκεται σε καλοκαιρινή ραστώνη.

Η κυβέρνηση κοιτάζει τις εξελίξεις από μακριά και ασχολείται με τον εκλογικό νόμο λες και αν πάρουν τα κόμματα μερικές έδρες περισσότερες ή λιγότερες θα λυθούν τα μείζονα ζήτημα της Ελλάδας, η ανεργία, τα μνημόνια, η παράνομη μετανάστευση, η υπερφορολόγηση και οι διεκδικήσεις επί της ελληνικής κυριαρχίας.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *