Search
Friday 5 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Στους 23 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ιταλία

Αυξήθηκε στους είκοσι τρεις νεκρούς και πενήντα τραυματίες, ο απολογισμός του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα στην Κάτω Ιταλία. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο απολογισμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη οριστικός. Στο μεταξύ, η εισαγγελία της πόλης Τράνι, κοντά στο Μπάρι, ξεκίνησε έρευνα κατά αγνώστων με την κατηγορία πολλαπλής ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σιδηροδρομική τραγωδία. Ο ένας μηχανοδηγός, όπως έγινε γνωστό, έχασε την ζωή του, ενώ ο δεύτερος, μέχρι αυτή την στιγμή, αγνοείται.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πέντε τραυματίες νοσηλεύονται σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.

«Ο απολογισμός αυτός, όμως, δυστυχώς, δεν είναι ακόμη οριστικός», αναφέρει η δημόσια τηλεόραση Rai. O Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα, χαρακτήρισε το δυστύχημα «μια απαράδεκτη τραγωδία» και ζήτησε να ερευνηθούν άμεσα και σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας. Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, τέλος, αν το τραγικό δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή σε μηχανική βλάβη.

Η αστυνομία διευκρίνισε πως το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ τα δύο τρένα κινούνταν σε μονή σιδηρογραμμή ανάμεσα στις πόλεις Κοράτο και ‘Αντρια. Αεροφωτογραφία δείχνει βαγόνια να έχουν συντριβεί από τη μετωπική σύγκρουση, ενώ συντρίμμια είναι διασκορπισμένα και στις δύο πλευρές της σιδηρογραμμής. Καθεμιά από τις δύο αμαξοστοιχίες αποτελούνταν από τέσσερα βαγόνια.αστυνομία διευκρίνισε πως το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ τα δύο τρένα κινούνταν σε μονή σιδηρογραμμή ανάμεσα στις πόλεις Κοράτο και ‘Αντρια.

ΠΗΓΗ express.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *