Search
Thursday 23 February 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Στον ελληνικό λαό παραδόθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Print Friendly

Με μία εμβληματική γιορτή, παραδόθηκε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες το μνημειώδες έργο-πνοή για την Αττική, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παρόντες πλήθος κόσμου, οι άνθρωποι του Ιδρύματος, και σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Το έργο παρέδωσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέας Δρακόπουλος, ενώ τη μεταβίβαση υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Χριστίνα Λαμπροπούλου, οικονομική διευθύντρια του Ιδρύματος.

Την τελετή παράδοσης του έργου ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα. Ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό πείραμα συνύπαρξης και ποικιλομορφίας που έφερε την υπογραφή του Θωμά Μοσχόπουλου.

Από Μάνο Χατζιδάκι, το «Impossible Dream» του αξέχαστου Frank Sinatra που ερμήνευσε η Νατάσσα Μποφίλιου, αυτοσχεδιασμούς του πιανίστα Γιώργου Κοντραφούρη, μέχρι την «Αρχόντισσα» του Βασίλη Τσιτσάνη που ερμήνευσε μοναδικά ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και τη διεθνούς φήμης σοπράνο Sumi Jo η οποία ντυμένη στα κατάλευκά τραγούδησε την άρια Casta Diva από την όπερα Norma και απέσπασε παρατεταμένο χειροκρότημα, ενώ θερμά χειροκροτήθηκε και η Παιδική Χορωδία της Λυρικής.

Χορός, μουσική, τραγούδι, αφηγήσεις, και απαγγελίες από κορυφαίους έλληνες ηθοποιούς, αστική κουλτούρα και happenings συναντήθηκαν σε ένα δημιουργικό διάλογο που αντανακλά τις απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης που αγκαλιάζει το ΚΠΙΣΝ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αποσπάσματα του προγράμματος αποκαλύφθηκαν σε ποικίλα σημεία του ΚΠΙΣΝ, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γίνουν μέρος της γιορτής, ενώ οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την εκδήλωση μέσα από ζωντανή μετάδοση σε οθόνες στην Αγορά, τον Πύργο Βιβλίων, το Φάρο και το Ξέφωτο.

Στο τέλος, η ιστορική εκδήλωση έκλεισε με ένα εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων, ενώ η γιορτή συνεχίστηκε με πάρτι στην Αγορά και dj set από την dj Kafka (Κατερίνα Καφεντζή).

ΠΗΓΗ altsantiri.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *