Στη τελική ευθεία τα έργα στην Αγορά της αρχαίας Μεσσήνης

ΑΓΟΡΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Η αναστήλωση της δωρικής στοάς, μήκους 34 μ., που βρέθηκε στη δυτική πλευρά της Αγοράς στην αρχαία Μεσσήνη, έρχεται να ολοκληρώσει το αναστηλωτικό πρόγραμμα που «τρέχει» στον περίφημο αρχαιολογικό χώρο της περιοχής τα τελευταία χρόνια. Μαζί της θα αναδειχθεί και το περιστύλιο με τους αρράβδωτους κίονες, που αντιστοιχεί σε αρχαίο σφαγείο, το οποίο αποτελούσε ένα από τα καταστήματα αυτής της πλευράς της αγοράς.

Η υλοποίηση των παραπάνω, μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, έχει ήδη ξεκινήσει και δεν θα αργήσει να ολοκληρωθεί. «Έχουμε όλο το υλικό, τα πάντα είναι έτοιμα. Ούτε μήνα δεν θα μας πάρει για να τελειώσει. Ελπίζουμε να πάρουμε μερικούς μήνες παράταση μέσα στο 2016 γιατί όλα τα έργα έχουν καθυστερήσει και θα έχουμε υπόλοιπα χρημάτων, καλό είναι να τα χρησιμοποιήσουμε. Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε όλα τα έργα που αφορούν το πρόγραμμά μας» αναφέρει ο αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης.

Το αναστηλωτικό πρόγραμμα, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στον αρχαιολογικό χώρο, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους και αφορά, εκτός από τη δωρική στοά και το περιστύλιο του σφαγείου, τις αναστηλώσεις μνημείων, όπως της τρίκλιτης βόρειας στοάς της Αγοράς, των εντυπωσιακών Γυμνασίου και Σταδίου κι ενός πύργου στα τείχη της αρχαίας Μεσσήνης.

Χρήστος Καράμπελας

Χρήστος Καράμπελας

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *