Search
Wednesday 21 December 2016
  • :
  • :

Στ. Θεοδωράκης: Επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης το σκηνικό ρήξης με τους θεσμούς

Την εκτίμηση ότι το σκηνικό ρήξης με τους θεσμούς αποτελεί ένα επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης, εξέφρασε σήμερα από την Κομοτηνή ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να διαπραγματευτεί τίποτα με ουσιαστικό τρόπο. Έχει ήδη συμφωνήσει ώστε να υπάρξει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και να περάσουμε στο επόμενο βήμα και νομίζω τις επόμενες μέρες θα υπάρξει η τελική επιβεβαίωση αυτών που λέω. Ζούμε αρκετές βδομάδες τώρα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Αυτή η κυβέρνηση αρέσκεται στην δημιουργία μίας αμφιβολίας, μικρών ρήξεων έτσι ώστε στο παρά πέντε, όταν πια ο χρόνος εκπνέει, να πει “αναγκάστηκα να υπογράψω”. Αυτό θα συμβεί και τώρα. Οι συναντήσεις που έχει ο πρωθυπουργός δεν αποσκοπούν σε τίποτε άλλο πέρα από το να επιβεβαιώσουν τις αποφάσεις του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να μετέχουν στο πρόγραμμα. «Το ΔΝΤ υποστηρίζει την ελάφρυνση του χρέους. Σε αυτή την υπόθεση το ΔΝΤ είναι σύμμαχος της Ελλάδας. Αυτό ούτε οι Γερμανοί το βάζουν μπροστά, ούτε άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις. Στα υπόλοιπα ζητήματα έχουμε συμμάχους πιο πολύ την Ευρώπη. Αλλά έτσι κινείται η διεθνής πολιτική», κατέληξε. Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, ο κύριος Θεοδωράκης επανέλαβε την ανάγκη υιοθέτησης της νομοθετικής πρωτοβουλίας του κόμματός του για τη σύσταση ενός «Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας» που θα μπορεί να πάρει το βάρος της ευθύνης για τα εθνικά μας θέματα και ζήτησε «να μην αφήνουμε το βάρος αυτό στις πλάτες ανθρώπων για τους οποίους έχουμε και σοβαρές αμφιβολίες για τον τρόπο που χειρίζονται αυτή τη στιγμή τα εθνικά μας θέματα και τα θέματα Άμυνας».

Ο κύριος Θεοδωράκης ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και την ενέργεια για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να απελευθερωθούν δυνάμεις για την ανάπτυξη της περιοχής και την αξιοποίηση ως πλεονεκτήματος της γεωγραφικής της θέσης.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε με το διοικητή και τους εργαζομένους του γενικού νοσοκομείου Κομοτηνής, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι σύντομα θα πρέπει να διατεθεί το αναγκαίο ποσό για να αποκτήσει η Κομοτηνή ένα νέο και σύγχρονο νοσοκομείο που της αναλογεί. «Στα ζητήματα της υγείας δεν χωρούν παραγοντισμοί και κομματισμοί. Πρέπει να φύγουμε από τις εποχές που διοικούσαν τα νοσοκομεία πολιτευτές των κομμάτων. Και είναι καλό που στην περιοχή επελέγη ένας νέος άνθρωπος να διοικήσει αυτό το νοσοκομείο», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

ΠΗΓΗ reporter.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *