Search
Τετάρτη 13 Απρίλιος 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Σ. Βούλτεψη: Μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ένωσης Συντακτών

Η βουλευτής και πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, υπό την ιδιότητα και της δημοσιογράφου, με αφορμή τις διαγραφές μελών της ΕΣΗΕΑ, επιτίθεται στην κυβέρνηση και κάνει λόγο για μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ένωσης Συντακτών, μαύρη ημέρα για τη δημοσιογραφία και τη Δημοκρατία και για μαύρο Απρίλιο.

Η κ. Βούλτεψη καλεί το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να ανακαλέσει άμεσα μια απόφαση που, όπως τονίζει, προκάλεσε πανελλήνια κατακραυγή, και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να διασφαλίσει την ελευθερία της γνώμης, την ελευθερία του Τύπου και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Αυτή την ώρα που η κυβέρνηση παρεμβαίνει στον πυρήνα των ατομικών ελευθεριών και στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών, έχουμε όλοι ιστορική υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όλα εκείνα για τα οποία αγωνίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους οι ήρωες της Δημοκρατίας ,της Ελευθερίας και της Δημοσιογραφίας. Αυτό τον Απρίλιο ας δώσουμε ξανά τη Μάχη των Οχυρών. Και τα οχυρά δεν παραδίδονται», αναφέρει στη δήλωσή της πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία καταγγέλλει παραβίαση των άρθρων 2, 5 και 14 του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *