Search
Wednesday 15 February 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Πυρά του Οδ. Κωνσταντινόπουλου κατά των 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό

Print Friendly

Κριτική στην κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή ασκεί, με δήλωσή του, ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον ορισμό των αρχαιολογικών χώρων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

«Λίγες μέρες αφότου ο κ. Φίλης “αναδείχθηκε” σε εσωκομματική διαφορετική φωνή, σήμερα εμφανίστηκε ως “λαγός” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό να δημιουργηθούν προσκόμματα στην επένδυση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού», αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προσθέτοντας: «Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έγινε κατ’ εντολή του κ. Τσίπρα και του κ. Τσακαλώτου, δεδομένου ότι οι 17 βουλευτές πρόσκεινται στην εσωκομματική φράξια των “53”».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τονίζει ότι εδώ και εβδομάδες, με πρωτοβουλία της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχει κατατεθεί στον πρόεδρο της Βουλής και στους προέδρους των αρμόδιων Επιτροπών, επιστολή από κοινού με τις ΚΟ της ΝΔ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, με αίτημα για σύγκληση κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων σχετικά με την πρόοδο της τεράστιας επένδυσης, ύψους 8,2 διδ. ευρώ, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. «Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση», σημειώνει, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέτει για το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης, επισημαίνει ότι «ένας υπάλληλος του Δασαρχείου και η Αρχαιολογία σταματούν την επένδυση, με την ανοχή και τη βοήθεια της κυβέρνησης» και καταλήγει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρχουν πολλές εσωκομματικές διαφορετικές απόψεις όταν χάνουν την καρέκλα τους, αλλά μία κοινή θέση: να μην προχωρούν τις επενδύσεις και ιδιαίτερα την επένδυση του Ελληνικού και να χαθούν οι 75.000 νέες θέσεις εργασίας».

ΠΗΓΗ tanea.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *