Search
Saturday 5 November 2016
  • :
  • :

Πρώτη έκθεση προόδου για την Ασφάλεια στην ΕΕ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε  την πρώτη από μια σειρά μηνιαίων εκθέσεων προόδου προς μια αποτελεσματική και βιώσιμη Ένωση Ασφάλειας.

Η έκθεση περιγράφει τις προσπάθειες της Επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, καθώς και τη δράση για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ΕΕ έναντι αυτών των απειλών. Επισημαίνει επίσης τους τομείς προτεραιότητας στους οποίους απαιτούνται περισσότερες ενέργειες και καθορίζει συγκεκριμένα επιχειρησιακά μέτρα για τους προσεχείς μήνες.

Η έκθεση υπογραμμίζει την ανάγκη εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας της ΕΕ και επιτάχυνσης των εργασιών όσον αφορά τις προτάσεις της Επιτροπής στον τομέα της ασφάλειας. Η Επιτροπή θα εστιάσει στην ενίσχυση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στερώντας από τους τρομοκράτες τα μέσα πραγματοποίησης επιθέσεων και ενισχύοντας την άμυνα και την ανθεκτικότητά μας έναντι αυτών των απειλών. Οι κυριότεροι τομείς προτεραιότητας είναι οι εξής:

Βελτίωση του νομικού πλαισίου καθώς και πρόληψη και καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης:

–    Για τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του έτους σχετικά με την πρόταση Οδηγίας της Επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η Οδηγία είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί ότι το νομικό πλαίσιο της ΕΕ θα μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις τρομοκρατικές απειλές, ιδίως όσες προέρχονται από τους ξένους τρομοκράτες μαχητές που επιστρέφουν.

Περισσότερα στο iReport.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *