Search
Thursday 2 June 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Πρόκληση: Εξαιρέθηκε η Σύρος από τις επενδύσεις Paintball!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία της Bουλής για το φορολογικό και ενώ οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν και πάλι στην κόψη του ξυραφιού, ένα ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος διαβεβαίωνε τους δημοσιογράφους ότι η ένταση θα ξεπεραστεί και ότι οι ΑΝΕΛ είναι «έμπιστοι εταίροι».

Ακούγοντας την Τρίτη το απόγευμα όσα είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για την εγκληματική και αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά, είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θα δάγκωσε πολλές φορές τη γλώσσα του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πως αξιολογούν στον ΣΥΡΙΖΑ τους ΑΝΕΛ δεν είναι και από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας. Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολήσει σε ένα μεγάλο βαθμό είναι το επίπεδο της πολιτικής μετά από έξι χρόνια σκληρής οικονομικής λιτότητας. Μιας λιτότητας που έχει εξαφανίσει την πάλαι ποτέ ακμάζουσα μεσαία τάξη  και έχει οδηγήσει περίπου μια ολόκληρη νέα γενιά στο εξωτερικό για την εξεύρεση εργασίας. Και το επίπεδο της πολιτικής δεν κρίνεται μόνο από την αναξιοπιστία των λόγων του εκάστοτε Πρωθυπουργού η του υπουργού. Κρίνεται πρωτίστως από το έργο που θα αφήσει πίσω του, τις πράξεις, τη συμπεριφορά, τις παραλείψεις τους στόχους και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί…

Βλέποντας κάποιος ολόκληρο βίντεο της επίσκεψης του κ. Πάνου Καμμένου στη Σύρο (https://vimeo.com/167865875) είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβει εάν έχουμε διδαχτεί κάτι από την κρίση που μας έπληξε. Εάν έχουμε συνειδητοποιήσει έστω και στο ελάχιστο τις κακοδαιμονίες που έχουν καθηλώσει τη χώρα και τις παθογένειες που μας κρατούν στον πάτο του βαρελιού.

Η επίσκεψη έγινε για την υπογραφή σύμφωνου συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Λοχαγού Απόστολου Ζαφείρη και του Πεδίου Βολής Βάρης. Προσοχή, μιλάμε για σύμφωνο συναντίληψης και όχι για παραχώρηση… Παρόλα αυτά η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο επικής χρονικής διάρκειας που έδειχνε και ξαναδείχνε μια υπερσύγχρονη μαρίνα γεμάτη από πολυτελείς θαλαμηγούς, συνεδριακό κέντρο με καταπράσινο πάρκο  και πολυτελέστατα ξενοδοχεία με πισίνες που προς το παρόν υπάρχουν στο Μπαλί και στα νησιά Μπόρα – Μπόρα!

Ο δήμαρχος Σύρου σε μια αποστροφή του λόγου του είπε ότι οι επενδύσεις θα γίνουν… τα επόμενα χρόνια και θα ωφελήσουν σημαντικά την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση του νησιού. Δεν είπε βέβαια αν θα γίνουν σε 9,  19 ή 99 χρόνια. Ούτε βέβαια ποιος θα είναι ο φορέας υλοποίησης. Προέβλεψε πάντως ότι το επενδυτικό master plan του Δήμου θα μοχλεύσει επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό και από τοπικούς παράγοντες!

Ακούγοντας τα παραπάνω ο Υ.Ε.Θ.Α. αναθάρρησε και αφού έκανε τη γνωστή πιρουέτα για τον ΦΠΑ των νησιών διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους που εκστασιάστηκαν με το κυβερνητικό σχέδιο ότι “η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική. Είναι η ημέρα όπου στο Eurogroup η Ελλάδα βγαίνει από την εποχή των μνημονίων και ρυθμίζει το θέμα του χρέους. Είναι η ημέρα που μπαίνει στην εποχή της ανάπτυξης”!!!

Για όλα τα παραπάνω ενδεχομένως κάποιοι να πουν ότι δεν αξίζουν σοβαρής κριτικής η ενασχόλησης. Κάποιοι μέσα από τους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ που ειδικεύονται με το πώς πρέπει να ασκείται το δημοσιογραφικό λειτούργημα να μιλήσουν για απόπειρα  κιτρινισμού. Και κάποιοι άλλοι να επαναλάβουν ότι για όλα τα δεινά φταίει η Πασοκονεοδημοκρατια και το γνωστό πολιτικό κατεστημένο.

Ενδεχομένως να έχουν και δίκιο. Τόσες ανακοινώσεις βγήκαν και ούτε ένας δεν εγκάλεσε τον κ. Υπουργό για το γεγονός ότι εξαιρέθηκε η Σύρος από τις επενδύσεις για Paintball!!!




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *