Search
Sunday 7 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε το τουριστικό προϊόν της Β. Εύβοιας

Κάλεσμα για στήριξη της Β. Εύβοιας που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά το Σαββατοκύριακο απηύθυνε από την περιοχή, όπου περιόδευσε σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές ενημερώθηκε για το μέγεθος της καταστροφής και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να στηριχθούν τόσο μέσω του τουρισμού όσο και οι εκατοντάδες ρητινοπαραγωγοί που υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι «όλοι πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε το τουριστικό προϊόν της Βόρειας Εύβοιας. Η πανέμορφη Λίμνη στην οποία βρισκόμαστε δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από την πυρκαγιά. Άρα όσοι σκόπευαν να πάνε διακοπές στη Λίμνη να έρθουν, και όσοι δεν έχουν προγραμματίσει ακόμη τις διακοπές τους να σκεφθούν να έρθουν σε αυτήν την πολύ όμορφη γωνιά της Ελλάδος, γιατί με τον τρόπο αυτόν θα στηρίξουν και την τοπική οικονομία, η οποία σίγουρα δοκιμάζεται».

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη να δρομολογηθούν αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, «τα οποία είναι τόσο απαραίτητα την επόμενη μιας μεγάλης πυρκαγιάς» και κάλεσε τους πάντες σε εγρήγορση εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

«Θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι βρισκόμαστε εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η εγρήγορση για την αποφυγή άλλων δασικών πυρκαγιών, και αυτή είναι μια παρότρυνση όχι μόνο εδώ πέρα για τη βόρεια Εύβοια η οποία εξακολουθεί να έχει πολύ μεγάλο δασικό πλούτο, αλλά και για όλη την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και ευχαρίστησε θερμά για το έργο τους την Πυροσβεστική και τους εθελοντές σε όλη τη χώρα.

ΠΗΓΗ newpost.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *