Search
Friday 1 July 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Ποτάμι: Εν κρυπτώ η αλλαγή νομικού-θεσμικού πλαισίου του ΚΕΕΛΠΝΟ

ΚΕΕΛΠΝΟ
Για εν κρυπτώ αλλαγή του νομικού και θεσμικού πλαισίου του ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει λόγο το Ποτάμι, και με σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κώστα Μπαργιώτα (Λάρισα), ζητά απαντήσεις και Αίτηση Καταθέσεως Εγγράφου (ΑΚΕ).

Με αφορμή την πρόσφατη δημόσια εξαγγελία του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, για πρόθεση αλλαγής του νομικού και θεσμικού πλαισίου του Οργανισμού, παρέχοντας παράλληλα τη διαβεβαίωση για την εγγύηση των θέσεων εργασίας, ο κ. Μπαργιώτας αναφέρει ότι δεν ενώ έχει ήδη συσταθεί σχετική Επιτροπή το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΣΕΚΕΕΛ) καταγγέλλει ότι δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν καταθέσει μέσω υπηρεσιακής αλληλογραφίας προς τον πρόεδρο του Κέντρου επίσημα αιτήματα ενημέρωσης, στα οποία όμως δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Ο κ. Μπαργιώτας αναφέρει ότι «η διαβούλευση με τους εργαζόμενους είναι εκ των ων ουκ άνευ, όταν πρόκειται για αλλαγές μείζονος κλίμακας» και γι’ αυτό το Ποτάμι ρωτά ποια είναι η σύσταση της Επιτροπής, ποια τα κριτήρια στελέχωσης και ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών της.

Επίσης, ερωτάται ο υπουργός Υγείας το λόγο για τον οποίο δεν εκλήθη το Σωματείο των Εργαζομένων να συμμετάσχει και αν θα κατοχυρωθεί άμεσα η εκπροσώπηση του Σωματείου με τη λήψη απόφασης του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν τηρούνται πρακτικά κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Επιτροπής.

Τέλος, ζητά να κοινοποιηθούν τόσο η απόφαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τη σύσταση της Επιτροπής όσο και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά τυχόν συνεδριάσεων έως σήμερα.

Πηγή: tovima.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *