Search
Thursday 4 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Πως η χώρα μας οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα και αποσταθεροποίηση… από Θράκη έως Αιγαίο… συν. 05

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ
ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ……ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ….
ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ….ΚΑΙ ΟΙ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ  

  1. Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει το βαθμό εξάπλωσης των γεγονότων. Οι εκτιμήσεις των ειδικών και των «ειδικών», μιλούσαν για τοπικά περιορισμένα και μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία θα ήταν διαχειρίσιμα από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ και τμήματα του Στρατού. Όμως έπεσαν έξω σε όλες τις εκτιμήσεις τους. Δεν αντιλήφθηκαν το μέγεθος του δικτύου που είχε στηθεί από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες και κέντρα για το συντονισμό των διαφόρων μειονοτικών ομάδων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες αιφνιδιάστηκαν και δεν υπήρξε επαρκής χρόνος προετοιμασίας και αποτροπής των γεγονότων που ακολούθησαν πανελλαδικά. Ένα σήμα από συνεργαζόμενη υπηρεσία άλλης χώρας που προειδοποιούσε για το τι θα ακολουθήσει ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Χωρίς λοιπόν διαθέσιμο χρόνο και ενώ γινόταν στα υπόγεια του ΚΥΣΕΑ έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό…
  2. Σταθμός Μετρό Συντάγματος… ώρα 14.40 σε ώρα αιχμής μια μικροέκρηξη που σημειώνεται σε εισερχόμενο συρμό του μετρό, αναστατώνει τον κόσμο που είναι στις αποβάθρες, αμέσως κινητοποιείται η ασφάλεια του σταθμού Ομονοίας αλλά από την έκρηξη δε προκλήθηκαν υλικές ζημιές ούτε κάποιος τραυματισμός. Όμως η έκρηξη απελευθερώνει αέριο μουστάρδας, όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στο συρμό και στις αποβάθρες εκείνη τη στιγμή εισπνέουν από αυτό και προσβάλλονται με συμπτώματα όπως κνησμός, δάκρυα, κάψιμο στους πνεύμονες. Ο κλειστός χώρος του μετρό ευνοεί την παραμονή του αερίου στο σταθμό… Η ώρα περνά και όλο και περισσότεροι προσβάλλονται από τη δράση του αερίου.
  3. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτού του είδους την επίθεση μιας και η Αθήνα δε διαθέτει επαρκή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Το ΕΚΑΒ καθυστερεί να φτάσει στο σημείο της επίθεσης και ο κρατικός μηχανισμός λόγω της λήξης του ωραρίου και σε συνδυασμό με την αυξημένη λόγω του καλοκαιριού θερμοκρασία, βρίσκεται σε παράλυση… Και το αέριο συνεχίζει να επιδρά όλο και σε περισσότερους και όλοι τους ανυποψίαστοι μιας και είναι άχρωμο και άοσμο υγρό στην καθαρή του μορφή, καφέ αέριο που μυρίζει σκόρδο όταν αναμειγνύεται με άλλα χημικάΠροκαλεί επώδυνες φλύκταινες σε όλο το σώμα όταν εισπνέεται, χρόνιες βλάβες στους πνεύμονες, τύφλωση, ακόμη και καρκίνο.
  4. Τα νέα μεταδίδονται αστραπιαία από το σύνολο των ΜΜΕ ανά την υφήλιο, συνεχείς ανταποκρίσεις των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ από τη Αθήνα και πριν καλά καλά συνειδητοποιήσουν όλοι το τι συνέβη, μια δεύτερη ισχυρότερη έκρηξη συγκλονίσει το σταθμό του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια. Ώρα 14.52… Ο εισερχόμενος συρμός ανατινάζεται κυριολεκτικά με εκατόμβη νεκρών και τραυματιών επιβατών. Οι ζημιές ανυπολόγιστες ενώ οι νεκροί και οι τραυματίες δεν μπορούν να υπολογιστούν λόγω του γενικού χάους που έχει προκληθεί. Η Αθήνα ζει την δική της 11η Σεπτεμβρίου….
  5. Ώρα 15.18 τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καταφθάνουν στα σημεία των επιθέσεων και παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους μπορούν. Γίνεται η διάγνωση, κάποιοι από το προσωπικό του ΕΚΑΒ προσβάλλονται λόγω της εισπνοής του αερίου. Η έλλειψη πληροφόρησης και η ανετοιμότητα των πληρωμάτων για την αντιμετώπιση του περιστατικού επιφέρει μεγαλύτερη σύγχυση. Μπροστά στο πρωτοφανή αυτό χτύπημα και στην αμηχανία της κυβέρνησης αποφασίζεται η γενική επιφυλακή όλων των νοσοκομείων της πρωτεύουσας και η δέσμευση όλων των διαθέσιμων κλινών στις ΜΕΘ των 5 μεγαλύτερων νοσοκομείων της πρωτεύουσας, ενώ επιτάσσονται για τις ανάγκες αντιμετώπισης των εκτάκτων περιστατικών 3 μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα.
  6. Καλείται εσπευσμένα στο ΚΥΣΕΑ ο υπουργός υγείας, ο οποίος δηλώνει την αδυναμία του υγειονομικού μηχανισμού της χώρας να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Μπροστά στο ολοκληρωτικό χάος που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας μαζικές κινητοποιήσεις λαθρομεταναστών και ατόμων του αναρχικού χώρου, καθώς και Έλληνες και ξένοι ακτιβιστές και αλληλέγγυοι ελέγχουν ολόκληρες συνοικίες των Αθηνών. Στήνεται πρόχειρος χώρος συντονισμού στην πλατεία Εξαρχείων αλλά αποφασίζεται γρήγορα η μεταφορά του εντός του Πολυτεχνείου για λόγους ασφαλείας και στη θέση του στήνεται πρόχειρος σταθμός πρώτων βοηθειών για τους πληγωμένους και τραυματίες από τυχόν συγκρούσεις με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Η οργάνωση αυτή και η δημιουργία δομών υποστήριξης φανερώνει το πόσο καλά είναι σχεδιασμένο και οργανωμένο το όλο επιχείρημα.
  7. Ώρα 18.27 δίνεται εντολή περιφρούρησης όλων των δημόσιων κτηρίων με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις για την αποτροπή κατάληψής τους από τους εξεγερμένους λαθρομετανάστες. Μπροστά στην αδυναμία αντιμετώπισης της κατάστασης κλείνουν όλοι οι σταθμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού, ενεργοποιείται με μεγάλη καθυστέρηση η μονάδα αντιμετώπισης ΠΒΧ προσβολών του Στρατού ενώ επιτελείς του ΓΕΕΘΑ εισηγούνται την υποβολή αίτησης υγειονομικής συνδρομής από το ΝΑΤΟ για θέματα ΡΒΧ απειλών και επιθέσεων. Η πρόταση παρόλες τις δυσκολίες της υιοθετείται και δίνεται η εντολή στη μόνιμη αντιπροσωπεία μας στη Μονς να υποβάλλει αίτηση συνδρομής αντιμετώπισης ΡΒΧ απειλής.
  8. Μέσα στο γενικό χαμό ομάδες αναρχικών αλληλέγγυων ακτιβιστών και λαθρομεταναστών καταλαμβάνουν το Πολυτεχνείο και εφορμούν σε φαρμακαποθήκες και φαρμακεία όπου συγκεντρώνουν ποσότητες υγειονομικού υλικού και φαρμάκων τα οποία μεταφέρουν στους πρόχειρους σταθμούς Α’ βοηθειών στην πλατεία Eξαρχείων. Ολόκληρες περιοχές της Αθήνας ελέγχονται από τους εξεγερμένους οι οποίοι οπλισμένοι πλέον και με μαχαίρια αλλά και με αριθμό κυνηγετικών όπλων εξαπολύουν το φόβο και τον τρόμο στους κατοίκους των περιοχών που ελέγχουν.
  9. Οι πρέσβεις των μονίμων μελών του ΣΑ/ΟΗΕ της Γερμανίας, Ν. Αφρικής, Ισραήλ και Ινδίας ζητούν επίσημη ενημέρωση από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία γίνεται στο ΥΠΕΞ και διαρκεί πάνω από 2 ώρες. Ταυτόχρονα το ΝΑΤΟ αποδέχθηκε το αίτημα της χώρας μας για υγειονομική συνδρομή και δίνει εντολή στα Στρατηγεία Νάπολι-Μιλάνου να διαθέσουν ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς και υλικό για τη δημιουργία 2 προχείρων νοσοκομείων εκστρατείας 100 κλινών έκαστο. Ο Ρώσος πρέσβης ανακοίνωσε την πρόθεση της Μόσχας να διαθέσει 2 αερομεταφερόμενες μονάδες ΒΡΧ απολύμανσης ενώ ανάλογη βοήθεια σε ιατροφαρμακευτικό υλικό προσφέρουν Γαλλία, Καναδάς, Κίνα, και Ν. Αφρική. Μπροστά στον κίνδυνο της εξάπλωσης των κρουσμάτων και της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισής τους, η κυβέρνηση αποδέχεται τη διεθνή βοήθεια ενώ βρίσκεται εγκλωβισμένη στα υπόγεια του Πενταγώνου.
  10. Μετά από οργανωμένη προσπάθεια των εξεγερμένων, καταλαμβάνεται ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΘΗΝΑ 9,84 και μέσω αυτού μεταδίδονται μηνύματα και συνθήματα στα ελληνικά, αγγλικά και αραβικά που καλούν και τους υπολοίπους αραβικής και αφρικανικής καταγωγής να ξεσηκωθούν για τα δικαιώματά τους. Παράλληλα διαδικτυακό μέσο του περιθωριακού κόσμου δημοσιεύει κείμενα ανατρεπτικού περιεχομένου και καλεί σε συσπείρωση όλων των αντιεξουσιαστικών ομάδων και οργανώσεων για την ενδυνάμωση του αγώνα των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.
  11. Οι ώρες περνούν και η κατάσταση χειροτερεύει. Ήδη 15 άτομα υπέκυψαν από σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ενώ μεγάλος αριθμός επιβατών του μετρό στο Σύνταγμα παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Τα σωστικά συνεργεία δεν κατόρθωσαν να προσεγγίσουν στο σταθμό ΗΣΑΠ, λόγω της εγγύτητας με τις περιοχές που ελέγχουν οι εξεγερμένοι και της μη επαρκούς προστασίας από την ΕΛΑΣ. Οι πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις μιλούν για αριθμό νεκρών στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια και κατάρρευση τμήματος της σήραγγας μεταξύ Ομόνοιας και Μοναστηράκι.
  12. Το ΓΕΣ διαθέτει το στρατιωτικό νοσοκομείο στην Πεντέλη για την περίθαλψη των θυμάτων του ΗΣΑΠ, συναποφασίζεται η εκκένωση του νοσοκομείου της αεροπορίας για τις ανάγκες του ξένου ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Οι ασθενείς μεταφέρονται στο γειτονικό στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ εξετάζεται και η επίταξη 2-3 επιβατηγών πλοίων για χρήση τους ως πλωτά νοσοκομεία για τους πληγέντες από το αέριο μουστάρδας ως μέτρο περιορισμού της όποιας μετάδοσης των συμπτωμάτων και σε υγιή άτομα.
  13. Σε ανακοίνωση τους από το υπό κατάληψη δημοτικό ραδιόφωνο οι εξεγερμένοι κοινοποιούν τα ονόματα αρκετών υπαλλήλων τραπεζικών και εμπορικών καταστημάτων, οι οποίοι κρατούνται ως όμηροι σε πανεπιστημιακούς χώρους και υπό ισχυρή προστασία, μετά από επιδρομές οργανωμένων ομάδων νεαρών κουκουλοφόρων σε τράπεζες και καταστήματα γύρω από την περιοχή των Εξαρχείων. Συγκρούσεις και πυροβολισμοί με δυνάμεις της ΕΛΑΣ σημειώνονται στα Πατήσια και στα Σεπόλια ενώ οργανωμένες ομάδες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους κυκλοφορούν στο τέρμα της 3ης Σεπτεμβρίου, με κατεύθυνση προς την Ομόνοια. Σε άλλη συντονισμένη επιχείρηση ομάδες ΑΝΑΡΧΙΚΏΝ εισέβαλαν σε καταστήματα τροφίμων και σουπερ μάρκετ και αφού ακινητοποίησαν το προσωπικό αφαίρεσαν από τα ράφια τους το σύνολο των τροφίμων τα οποία μετέφεραν σε ελεγχόμενες απ αυτούς περιοχές.
  14. Βρισκόμαστε μπροστά σ ένα πολύ καλά σχεδιασμένο, οργανωμένο και εκτελεσμένο σχέδιο, παρόμοιό του δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο δήλωσε στα ΜΜΕ επίσημη κυβερνητική πηγή διατηρώντας την ανωνυμία της. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει την έκβαση αυτών των γεγονότων και ποια αποσταθεροποιητικά κέντρα επωφελούνται από αυτά. Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση με την κυβέρνηση και μεταξύ τους. Εν τω μεταξύ από πεζή περιπολία ανδρών της ΕΛΑΣ εντοπίστηκαν 4 ύποπτα σακίδια στον Εθνικό κήπο εκ των οποίων 2 πλησίον της Βουλής, 1 κοντά στην περίμετρο του στρατοπέδου της προεδρικής φρουράς και 1 απέναντι από το προεδρικό μέγαρο. Τα σακίδια περισυλλέγησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της ΕΛΑΣ.
  15. Η ολοένα επιδεινούμενη κατάσταση και μετά από τον εντοπισμό των ύποπτων σακιδίων οδηγεί την κυβέρνηση στην απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία της Βουλής και τη μεταφορά της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε ασφαλέστερη περιοχή. Αποφασίζεται προσωρινά η μεταφορά του Προέδρου στο ΥΕΘΑ. Η σχεδίαση της μεταφοράς υλοποιείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αφού πρώτα είχαν ελεγχθεί όλοι οι δρόμοι απ όπου θα διερχόταν η αυτοκινητοπομπή. Όμως κάποια μάτια παρακολουθούν όλες τις κινήσεις των κρατικών δυνάμεων… στο ύψος της ΛΑΕΔ και μέχρι το πολεμικό μουσείο, η αυτοκινητοπομπή με τον ΠτΔ δέχεται μεγάλο αριθμό από πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες μολότωφ, με αποτέλεσμα 2 αστυνομικοί που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα συνοδείας να τραυματιστούν Λίγο αργότερα αναρτήθηκαν σε περιθωριακό ιστοχώρο τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους με την φράση…. «Τα λάφυρα αυξάνονται».
  16. Τις πρώτες βραδυνές ώρες καταφτάνουν στο Ελ. Βενιζέλος, τα πρώτα 4 μεταγωγικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έμφορτα με υγειονομικό υλικό και τα 2 πρόχειρα νοσοκομεία εκστρατείας. Λίγη ώρα αργότερα άλλα 2 μεταγωγικά μεταφέρουν 200 γιατρούς και νοσηλευτές. Νωρίτερα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας είχαν καταφτάσει μεταγωγικά της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τις 2 μονάδες ΡΒΧ πολέμου. Η βοήθεια αναπτύσσεται όσο το δυνατόν κοντύτερα στα σημεία που στοχοποιήθηκαν αναπτύσσοντας και τμήματα αυτοπροστασίας.
  17. Όσο προχωράει η ώρα και το σκοτάδι πυκνώνει, ο ουρανός στο λεκανοπέδιο γίνεται όλο και πιο κόκκινος… φωτιές παντού, σκόνη, σειρήνες και οσμές παράξενες κοσμούν την πρωτεύουσα… σποραδικές εκρήξεις από αυτοκίνητα που καίγονται και ανατινάζεται το καύσιμό τους, μυρωδιά καμένων ελαστικών και φωνές έκκλησης για βοήθεια από κατοίκους που βγαίνουν στα μπαλκόνια τους. Ο τρόμος βασιλεύει. Οι υπόλοιπες συνοικίες βουβές, παγωμένες παρακολουθούν τις εξελίξεις. Επιβάλλεται υποχρεωτική παύση της κυκλοφορίας εντός του μικρού δακτυλίου, η Αθήνα κηρύσσεται σε κατάσταση πολιορκίας και εκτάκτου ανάγκης και δίνεται η εντολή στις ΕΔ να συνδράμουν στο έργο της ΕΛΑΣ με τμήματα ειδικών δυνάμεων και των τριών κλάδων, με παράλληλη αποδέσμευση κανόνων εμπλοκής για το σύνολο της χώρας μιας και τα γεγονότα πλέον τρέχουν παντού.
  18. Η νύχτα μοιάζει ατελείωτη κανείς δεν κοιμάται, η υπερένταση είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων. Πρώτες πρωινές ώρες άνδρες της ΕΜΑΚ και Ρώσοι διασώστες καταφέρνουν και φτάνουν στο σταθμό Ομόνοιας. Το θέαμα αποκρουστικό… αντικρύζουν νεκρούς και αρκετούς επιζώντες με ελαφρά τραύματα αλλά με διαλυμένη την ψυχολογία τους και στα πρόθυρα νευρικής κρίσης με τα βίας παρέχουν μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα τις πρώτες βοήθειες και λίγο νερό, μιας και η πολύωρη αναμονή τους οδήγησε και σε αφυδάτωση. Με πολύ κόπο καταφέρνουν να τους σύρουν στην επιφάνεια, όπου και ξεσπούν σε λυγμούς για τη σωτηρία τους. Η καταπόνηση όμως δεν τους αφήνει να έχουν περισσότερα κουράγια και αρκετοί λιποθυμούν από την εξάντληση.
  19. Τα ασθενοφόρα ουρλιάζουν όλη τη νύχτα μεταφέροντας τραυματίες στα νοσοκομεία του ΝΑΤΟ/ΑRRG , τα οποία αναπτύχθηκαν ένα μέσα στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας και το άλλο στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Από την άλλη το Πολυτεχνείο έχει μετατραπεί σε ορμητήριο επιδρομών. Πολυμελής ομάδα προβαίνει σε βανδαλισμούς και λεηλασίες εγκαθιστώντας οδοφράγματα στους δρόμους απαγορεύοντας την πρόσβαση στον οποιοδήποτε. Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι σε ερώτηση για τα ποια είναι τα αιτήματά τους και τι επιδιώκουν με την εξέγερση αυτή η απάντηση που δόθηκε ήταν… θα ενημερώνεστε από την φωνή μας, έχουμε ραδιόφωνο έχουμε και ιστοχώρο… ότι θέλετε θα τα βρίσκετε εκεί.
  20. Σε βαρύ κλίμα την επομένη το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει τον μέχρι στιγμής απολογισμό των 2 τρομοκρατικών χτυπημάτων. 155 νεκροί και 450 τραυματίες από τους οποίους οι 205 σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση… και η καταμέτρηση συνεχίζεται και χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι παρενέργειες από το αέριο σε μεταγενέστερο χρόνο. Ο πρωθυπουργός πιέζεται για να δώσει εντολή κατασταλτικών επιχειρήσεων αλλά δείχνει διστακτικός. Και οι οργανωμένες επιθέσεις των εξεγερμένων συνεχίζονται. Εξασφαλίζουν όλο και περισσότερα εφόδια και προετοιμάζονται για αναταραχές διαρκείας. Επεκτείνουν προς Γαλάτσι την περιοχή επιθέσεων τους ενώ παράλληλα εντάσσονται στις τάξεις τους ολοένα και περισσότεροι περίργα Ισλαμιστικά στοιχεία που ζούνε στην Αθήνα.

Μπορείτε να δείτε όλες τις συνέχειες του εν λόγω σεναρίου κλικάροντας τους παρακάτω συνδέσμους:

Αρχή: Πως η χώρα μας οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα και αποσταθεροποίηση… από Θράκη έως Αιγαίο…
Συνέχεια 2: Πως η χώρα μας οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα και αποσταθεροποίηση… από Θράκη έως Αιγαίο… συν. 02
Συνέχεια 3: Πως η χώρα μας οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα και αποσταθεροποίηση… από Θράκη έως Αιγαίο… συν. 03
Συνέχεια 4: Πως η χώρα μας οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα και αποσταθεροποίηση… από Θράκη έως Αιγαίο… συν. 04
Συνέχεια 5: Πως η χώρα μας οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα και αποσταθεροποίηση… από Θράκη έως Αιγαίο… συν. 05
Τέλος: Πως η χώρα μας οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα και αποσταθεροποίηση… από Θράκη έως Αιγαίο… τέλος

Πηγή: analystsforchange.org




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *