Search
Thursday 4 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Πως η χώρα μας οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα και αποσταθεροποίηση… από Θράκη έως Αιγαίο… συν. 04

ΤΟΥΡΚΙΑ
52. Με σκιώδεις θεσμικούς και οικονομικούς χορηγούς και υποστηρικτές, τις διπλωματικές αποστολές αλλά και εντεταλμένα όργανα από τις συνήθως ύποπτες χώρες (Τουρκία, Αλβανία, ΠΓΔΜ αλλά και άλλες Ισλαμικές κλπ), ο συνασπισμός των μουσουλμανικών μειονοτικών κομμάτων ξεκινάει με μεγάλο ενθουσιασμό την προεκλογική του εκστρατεία. Το κόμμα των Αλβανών αναμένεται να υποστηριχθεί επίσης, από ορισμένους Αλβανούς δημοσιογράφους που έχουν διακριθεί μέσα από τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και από Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Την προεκλογική τηλεοπτική καμπάνια στο εσωτερικό της Ελλάδας έχει αναλάβει η τουρκική κρατική τηλεόραση, η οποία μέσω των δορυφορικών της προγραμμάτων προβάλλει στα τουρκικά, αλβανικά και αραβικά τα διαφημιστικά σποτ των 3 κομμάτων.

53. Η αλβανική τηλεόραση ενημερώνει τις αλβανόφωνες κοινότητες των Βαλκανίων, με κυριότερους αποδέκτες το κοινό του Κοσσόβου και της Β. ΠΓΔΜ. Τα σποτ διαφέρουν στο εξωτερικό με τα αντίστοιχα του εσωτερικού, προκειμένου να μην προκληθούν εντάσεις και υπάρξουν ποινές και κυρώσεις ώστε να μην υπάρξει περίπτωση αποκλεισμού των μουσουλμανικών κομμάτων από τις επικείμενες εκλογές.

54. Στήνονται τα πρώτα εκλογικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Ξάνθη και Κομοτηνή, από τα οποία απουσιάζει παντελώς η ελληνική γλώσσα. Δίπλα στις σημαίες των κομμάτων υπάρχουν και οι σημαίες της Τουρκίας, της Αλβανίας ως και άλλων χωρών με Ισλαμικές δομές. . Τα παραπάνω είναι αρκετά για να δυναμιτίσουν το όλο κλίμα και να δώσουν τροφή σε ακραίες πτέρυγες ένθεν και ένθεν. Παρά τις εκατέρωθεν συστάσεις για ψυχραιμία δεν λείπουν περιορισμένης έκτασης αψιμαχίες στην πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες πόλεις.

55. Η πόλωση είναι πλέον γεγονός και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση προβάλλοντας την ανάγκη συσπείρωσης των Ελλήνων απέναντι στην μουσουλμανική συμμαχία, επενδύοντας στα αντανακλαστικά του εκλογικού σώματος, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι έτσι δημιουργούν αντίπαλα στρατόπεδα, χωρίς η κατάσταση να είναι αναστρέψιμη. Για πρώτη φορά οι ενωμένοι πλέον μουσουλμάνοι νιώθουν την δύναμή τους. Αυτό φαίνεται από την άρνησή τους να κατέλθουν ως υποψήφιοι με κόμματα και συνδυασμούς που υποστηρίζονται από τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Το πρόβλημα για την κυβέρνηση και τα κόμματα διογκώνεται από τα πρώτα ευρήματα των γκάλοπ όπου δείχνουν ότι σημαντικός αριθμός δήμων αλλά και τουλάχιστον 2-3 έδρες της ευρωβουλής θα καταληφθούν από τον συνασπισμό «Μουσουλμανική Συμμαχία για τα Μειονοτικά Δικαιώματα». Το πρωτοφανές αυτό γεγονός δεν περνά απαρατήρητο και από τον υπόλοιπο κόσμο και δη τον Ευρωπαϊκό. Ήδη στην γειτονική Βουλγαρία το μουσουλμανικό κόμμα σχεδιάζει να κατεβάσει και πάλι εκ νέου ανεξάρτητους υποψηφίους τόσο για τις αυτοδιοικητικές όσο και τις ευρωεκλογές.

56. Με κύριο σύνθημα «η Ευρώπη μας ανήκει», οργανώνονται μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες όπου για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά βιώνεται η ανάσα του μουσουλμανικού όχλου. Μαζί με τις εθνικές σημαίες των χωρών όπου προέρχονται οι «μειονοτικοί», κυματίζουν και σημαίες πράσινου χρώματος (το χρώμα του Ισλάμ) όπου αναγράφονται επιγραφές στα αραβικά. Τα μέτρα τάξης πρωτοφανή για την αποτροπή επεισοδίων. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Κομοτηνή γίνονται τα επίκεντρα των μεγάλων προεκλογικών συγκεντρώσεων. Οι επικεφαλείς των συνδυασμών και οι υποψήφιοι των κομμάτων προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους στις ομιλίες τους αλλά δεν το κατορθώνουν.

57. Όλα πλέον δείχνουν ότι ο σκοπός επιτυγχάνεται, με την πολυδιάσπαση του εκλογικού σώματος και με τα κόμματα να μην μπορούν να σχηματίσουν πλέον αυτοδύναμες κυβερνήσεις, ο νεοεμφανιζόμενος μουσουλμανικός συνασπισμός θα παίζει το ρόλο του ρυθμιστή. Η δυναμική αυτή αναμένεται να έχει αυξητικές τάσεις καθόσον θα ενσωματώνονται σ’ αυτόν όλο και περισσότερα άτομα ιδίως τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην χώρα και έχουν το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη.

58. Ποιοι οι στόχοι του εγχειρήματος; Μα πολύ απλά η άσκηση πίεσης σε πολιτικό επίπεδο τόσο προς την κυβέρνηση όσο και στο ευρωκοινοβούλιο για παροχές και μεταρρυθμίσεις στο μείζον θέμα που ακούει στο όνομα «μεταναστευτικό». Αναμένεται η καταγγελία των Δουβλίνο 1 και 2 και η απαίτηση για άρση των περιοριστικών όρων για τις μετακινήσεις προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τις αρχές της συνθήκης Σένγκεν. Η υποχρέωση της αναγνώρισης των θρησκευτικών ελευθεριών με την επίκληση του σχετικού άρθρου του συντάγματος περί ανεξιθρησκίας, με σκοπό την ανέγερση τεμενών στις περιοχές όπου διαβιούν μουσουλμανικοί πληθυσμοί, επικαλούμενοι σαν παράδειγμα τους μουσουλμάνους της Θράκης. Απώτερος σκοπός η επίτευξη πολιτικής υποστήριξης από την Ε.Ε. και η απαίτηση της τελευταίας προς την χώρα μας για την εξίσωση όλων των θρησκευτικών ομάδων όπως επιτάσσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

59. Όλα αυτά αποτελούν την απαρχή του ελέγχου του πολιτικού κόσμου της χώρας και όσο οι φωνές των ακραίων χώρων είτε θα εναντιώνονται είτε θα συμπαραστέκονται θα μεγεθύνεται το χάσμα στην κοινωνία, η οποία θα είναι και το θύμα της όλης υπόθεσης. Έχει θετικά στοιχεία αυτό το εγχείρημα; Ίσως ναι ίσως και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα οξυνθούν οι αντιθέσεις και ίσως και οι προκλήσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Είναι η ελληνική κοινωνία έτοιμη για κάτι τέτοιο;…φυσικά όχι, γι αυτό και θα υπάρξουν εντάσεις.

60. Μέρα με τη μέρα και όσο πλησιάζει η πρώτη εκλογική αναμέτρηση, οι φωνές και οι εκκλήσεις συσπείρωσης ολοένα και δυναμώνουν απ’ όλες τις πλευρές. Παρατηρείται το παράδοξο, να προσχωρούν στον μουσουλμανικό συνασπισμό και εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις. Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις αυξάνουν σε παλμό και δεν λείπουν οι αιχμές εκατέρωθεν. Τα νέα γκάλοπ καταγράφουν και επιβεβαιώνουν την δημιουργηθείσα πραγματικότητα. Τουλάχιστον 10-15 δήμοι θα περάσουν υπό μουσουλμανική διοίκηση, ενώ σε πολλούς άλλους θα υπάρχει είτε δυνατή αντιπολίτευση είτε σημαντικός αριθμός συμβούλων στα δημοτικά συμβούλια. Σε επίπεδο περιφερειών το εγχείρημα εστιάζεται στην διεκδίκηση πολλών περιφερειακών συμβούλων Αθηνών και Θεσσαλίας, ενώ στην Αν. Μακεδονία και Θράκη συνεργάζονται με έτερο συνδυασμό προκειμένου να βρεθούν με όσο περισσότερους συμβούλους.

61. Οι δε ευρωεκλογές σύμφωνα με τα γκάλοπ, δίνουν τη δυνατότητα σε 2-3 εκπροσώπους του μουσουλμανικού συνασπισμού να περάσουν το κατώφλι των Βρυξελλών. Η μεταξύ τους συμφωνία προβλέπει στις 3 πρώτες (και εκλόγιμες) θέσεις του ευρωψηφοδελτίου να είναι ένας εκπρόσωπος της μειονότητας της Θράκης, ένας της αλβανικής μειονότητας και ένας της μειονότητας των Αραβο-αφρικανών , με σκοπό την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των μειονοτήτων, την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την επίτευξη θέσπισης μέτρων προς όφελος τους.

62. Η ημέρα των εκλογών φτάνει και όλα εξελίσσονται ομαλά μέχρι την ώρα που ανακοινώνονται τα exit poll. Τα ενθαρρυντικά μηνύματα φέρνουν ενθουσιασμό στους μουσουλμάνους οι οποίοι προστρέχουν στα εκλογικά κέντρα για να πανηγυρίσουν. Η νίκη τους είναι δεδομένη, ανεξαρτήτως αν κερδήθηκαν ή χάθηκαν δήμοι. Και στις 2 περιπτώσεις έχουν ισχυρή αυτοδιοικητική εκπροσώπηση, που τους δίνει πολλά δικαιώματα και πλεονεκτήματα και τους επιτρέπει είτε να απαιτούν και να ελέγχουν την δημοτική αρχή, είτε να αποφασίζουν προς όφελος τους και να διαχειρίζονται τα δημοτικά πράγματα. Οργανώνονται πορείες στα οποίες συμμετέχουν αρκετές χιλιάδες στους δρόμους της πρωτεύουσας ενώ και σε άλλες πόλεις υπάρχουν ανάλογες εκδηλώσεις. Η κυκλοφορία παραλύει και η ΕΛΑΣ βρίσκεται επί ποδός για τον φόβο επεισοδίων.

63. Η ίδια εικόνα και μετά μια εβδομάδα στις ευρωεκλογές. Ο στόχος των 3 ευρωβουλευτών γίνεται πραγματικότητα ενώ με μικρή διαφορά χάνεται μία περιφέρεια την οποία κερδίζει κοινός υποψήφιος που υποστηρίζεται από 4 κοινοβουλευτικά κόμματα. Οι σκηνές της πρώτης Κυριακής επαναλαμβάνονται. Πορείες, συγκεντρώσεις, ολονύκτιοι πανηγυρισμοί συμπληρώνουν την εικόνα. Την επομένη εκπρόσωποι των 3 κομμάτων που αποτελούν τον μουσουλμανικό συνασπισμό προβαίνουν σε δηλώσεις, όπου εμμέσως πλην σαφώς αποκαλύπτουν το σχεδιασμό της επόμενης μέρας. «Όλα για τις μειονότητες» αναφωνεί ο εκπρόσωπος των Αλβανών και καταχειροκροτείται από το συγκεντρωμένο πλήθος.

64. 6 μήνες αργότερα κατά την ορκωμοσία των νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων επικρατεί βαρύ κλίμα ενώ μετά το καθιερωμένο τελετουργικό και κατά την πρώτη συνεδρίαση των συμβουλίων επικρατεί ένταση και αντεγκλήσεις μεταξύ των συμβούλων.

65. Φάση 3

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν σε πολιτικό επίπεδο και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και οι μοχλοί άσκησης πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο διεθνές περιβάλλον, ξεκινά η υλοποίηση της 3ης φάσης των γεγονότων. Κατά την Φάση αυτή αναμένεται ότι θα υπάρχουν συντονισμένες – συνδυασμένες ενέργειες, των ομάδων ατάκτων που έχουν οργανωθεί και συγκροτηθεί σε στρατό του βουνού, με την ονομασία «Ελεύθερος Στρατός της Δυτικής Θράκης» και εξοπλιστεί ήδη με οπλισμό προερχόμενο κυρίως από τον παλιό οπλισμό του Κόσσοβου, για παράστρατιωτικές επιχειρήσεις στον Έβρο, με σκοπό την πρόκληση κλίματος ηττοπάθειας στον πληθυσμό της Θράκης, καταστροφή μέρους ή του συνόλου των κοινωφελών εγκαταστάσεων, για την πρόκληση δυσχερειών σε βασικές ανάγκες του στρατεύματος αλλά και των περιοχών μετόπισθεν, την απασχόληση στρατιωτικών δυνάμεων στις περιοχές Ξάνθης και Ροδόπης, ενώ αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολύτιμες και ισχυρές εφεδρείες στον αγώνα που θα διεξάγεται στον Έβρο. Μια σειρά από αυτές είναι:

α. Αύξηση του αριθμού των σκληροπυρηνικών μουσουλμάνων λιποτακτών (ιδίως όσων έχουν διαβρωθεί από την τουρκική προπαγάνδα και έχουν αναπτύξει τουρκική συνείδηση). Οι παραπάνω εκτιμάται ότι θα συνδράμουν τόσο στην παροχή πληροφοριών σε ότι αφορά την επιχειρησιακή κατάσταση των μονάδων που υπηρετούν, τόσο και στην καθοδήγηση (ως οδηγοί – ανιχνευτές) των τμημάτων ατάκτων και των ομάδων δολιοφθορών για την προσβολή φαλαγγών, παγίδευση κομβικών σημείων διελεύσεως φαλαγγών με σκοπό την καθυστέρηση τους στον τελικό προορισμό τους, την πρόκληση δολιοφθορών κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου κλπ.

β. Έναρξη εκτέλεσης επιχειρήσεων περιορισμένης κατάληψης και ελέγχου περιοχών και χωριών των ημιορεινών και τμήματος των πεδινών στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, ενώ μουσουλμανικός θύλακας στην περιοχή Δερείου στον Έβρο επιχειρεί να αποκόψει το δρομολόγιο Δέρειο – Άρης – Κομοτηνή. Σημειώνονται οι πρώτες αψιμαχίες ορισμένων ενόπλων με τμήματα της ΕΛΑΣ και του Στρατού.

γ. Μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων διαφεύγει στα ορεινά προκειμένου να αποφύγει την επιστράτευση και εντάσσεται στον’ Ελεύθερο Στρατό της Δυτικής Θράκης,» όπως ονομάζονται οι ένοπλοι. Οργανώνονται σε τμήματα των 50-100 ατόμων. Ανά 5 τμήματα συγκροτούν μονάδες που ονομάζονται «Ταξιαρχίες» και αναλαμβάνουν δράση σε συγκεκριμένους εδαφικούς τομείς της Ξάνθης και της Ροδόπης.

δ. Φανατικοί ισλαμιστές «ΤΖΙΧΑΝΤ», αρχίζουν να επιβάλλουν το νόμο της Σαρίας στους Πομάκους των ορεινών της Ξάνθης,(με κέντρο τον Εχίνο και την Γλάυκη) κάποιοι εξ αυτών παντρεύονται νεαρές Πομάκισες, για την εξασφάλιση δικαιωμάτων Έλληνα πολίτη – υπηκόου μελλοντικά.

ε. Ξεκινάει η πρώτη μεγάλη επιχείρηση έστω και για την κατάληψη και τον έλεγχο της διάβασης Κοπτερού προς απαγόρευση προώθησης στρατιωτικών ενισχύσεων από το εσωτερικό της χώρας προς τον Έβρο. Επιχειρείται επίσης η κατάληψη των χωριών Ίασμος – Κοπτερό και Αμαξάδες στη Ροδόπη, τα οποίο βρίσκονται σε εξέχουσα θέση και ελέγχουν τόσο την Εγνατία οδό, αλλά και την Ε.Ο. Ξάνθη – Ίασμος – Κομοτηνή.

στ. Πολιορκείται το φυλάκιο του Στρατού στη Γλαύκη της ορεινής Ξάνθης ενώ στον Εχίνο, τόσο το εκεί Τάγμα Εθνοφυλακής, όσο και το αστυνομικό τμήμα περικυκλώνονται από φανατικούς ένοπλους, που απαιτούν την παράδοση των ανδρών και του οπλισμού, υποσχόμενοι την ελεύθερη μετάβαση στην Ξάνθη. Σημειώνονται επιθέσεις σε φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων και σκοπό την πρόκληση απωλειών και καθυστερήσεων στον όποιο …ανεφοδιασμό των μονάδων του Έβρου.

ζ. Εμφανίζεται στο χωριό Θέρμες Ξάνθης, η προσωρινή κυβέρνηση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης», η οποία με ανακοίνωσή της συντάσσεται με το δίκαιο του αγώνα που διεξάγει η «μητέρα Τουρκία» κατά της Ελλάδας και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση την διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Δυτικής Θράκης, αλλά και την επίσημη ίδρυση του νέου κράτους.

η. Σημειώνονται μπαράζ εμπρησμών σε περιοχές Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξ/πολης, με στόχο εγκαταστάσεις και κοινωφελή έργα υποδομών, (Υποσταθμοί ΔΕΗ, Κόμβοι ΟΤΕ κλπ). Οι Μονάδες Εθνοφυλακής, μη εκπαιδευμένες σε αντιμετώπιση καταδρομικών ενεργειών, δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση ενώ υφίστανται και απώλειες/τραυματίες σε προσωπικό.

θ. Στο Αιγαίο ο Τουρκικός στόλος από το ναύσταθμο του Γκιολτζούκ, εξέρχεται από τα στενά και αναπτύσσεται πέριξ των νησιών Χίος και Λέσβος, ενώ τα Τουρκικά πολεμικά από το ναύσταθμο του Ακσάζ διασπείρονται μέσα στο σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου. Το σύνολο του αποβατικού στόλου βρίσκεται στον κόλπο Σμύρνης ενώ το σύνολο των Τουρκικών υποβρυχίων έχει διασπαρθεί σε όλο το Αιγαίο χωρίς να είναι γνωστές οι θέσεις τους.

Μπορείτε να δείτε όλες τις συνέχειες του εν λόγω σεναρίου κλικάροντας τους παρακάτω συνδέσμους:

Αρχή: Πως η χώρα μας οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα και αποσταθεροποίηση… από Θράκη έως Αιγαίο…
Συνέχεια 2: Πως η χώρα μας οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα και αποσταθεροποίηση… από Θράκη έως Αιγαίο… συν. 02
Συνέχεια 3: Πως η χώρα μας οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα και αποσταθεροποίηση… από Θράκη έως Αιγαίο… συν. 03
Συνέχεια 4: Πως η χώρα μας οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα και αποσταθεροποίηση… από Θράκη έως Αιγαίο… συν. 04
Συνέχεια 5: Πως η χώρα μας οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα και αποσταθεροποίηση… από Θράκη έως Αιγαίο… συν. 05
Τέλος: Πως η χώρα μας οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα και αποσταθεροποίηση… από Θράκη έως Αιγαίο… τέλος

Πηγή: analystsforchange.org




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *