Search
Wednesday 13 September 2017
  • :
  • :

Πολιτική Αλ. Τσίπρας: Διέξοδος στο πλαίσιο του Eurogroup

Print Friendly, PDF & Email

«Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μία λύση για το χρέος που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού» σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, η λύση για το χρέος συνιστά λύση για όλη την Ευρώπη. «Είναι εφικτό αυτή η διέξοδος να βρεθεί στο πλαίσιο του Eurogroup την Πέμπτη ώστε να μη χρειαστεί να βρεθεί στο επίπεδο της Συνόδου Κορυφής» τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αν και κάτι τέτοιο θα έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες, η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανέναν.

«Πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες αλλά έχει αντέξει, Τώρα οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να λύνει τα προβλήματά της μόνη της, να βρίσκει λύσεις και να κοιτάει μπροστά. Είμαστε σε μία στιγμή που η Ευρώπη πρέπει να κοιτάξει μπροστά στο μέλλον. Οι τελευταίες εξελίξεις μας κάνουν πιο αισιόδοξους για αυτό» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Από την πλευρά το ο Γάλλος υπουργός μετέφερε στον κ. Τσίπρα, κατ’ αρχάς, τα φιλικά αισθήματα του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατικής, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Λε Μερ να τα μεταφέρει προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό. Εξέφρασε τη χαρά του για κάθε φορά που βρίσκεται στην Αθήνα, «μία πόλη που αγαπώ και γνωρίζω πολύ καλά», όπως υπογράμμισε.

Αναγνώρισε ότι οι μεταρρυθμίσεις πάντα έχουν μία δυσκολία στην εφαρμογή, ωστόσο, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα είναι επωφελείς για τον λαό και θα επιτρέψουν στην οικονομία να γνωρίσει την ανάπτυξη και την ευμάρεια.

Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει «οπωσδήποτε» λύση στις 15 Ιουνίου στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Eurogroup, σημειώνοντας ότι «δεν είμαστε καθόλου μακριά από τη λύση».

«Όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί επί τάπητος, θα πρέπει να βρούμε λύση και να αποφευχθεί μία νέα κρίση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι για τον λόγο αυτό έχει πολλαπλασιάσει τις επαφές του με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Λε Μερ ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του είπε ότι η αισιοδοξία δεν αρκεί πάντα, χρειάζεται και τύχη και η τύχη είναι ένα βραχιολάκι από το αγαπημένο του ελληνικό νησί την Αμοργό, που φοράει. Ο πρωθυπουργός χαριτολογώντας του απάντησε με το ρητό «συν Αθηνά και χείρα κίνει» προσθέτοντας ότι «είμαστε σίγουροι για την εύνοια των Θεών, πρέπει κι εμείς να κάνουμε το καθήκον μας για να τους βοηθήσουμε λίγο».

ΠΗΓΗ avgi.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *