Search
Thursday 4 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Παραίτηση Ρουμελιώτη από την προεδρία του «Ελ. Βενιζέλος»

Παναγιώτης Ρουμελιώτης
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, υπέβαλε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτηση αποσκοπεί στο να αφοσιωθεί ο κ. Ρουμελιώτης στην υπόθεση της ένταξης της Ελλάδας στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο κ. Ρουμελιώτης είχε ήδη ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου για την πρόθεσή του να παραιτηθεί, ενώ δεν είχε παραστεί σε αρκετές από τις τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ του Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο αντικαταστάτης του κ. Ρουμελιώτη αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι σφοδρή υπήρξε η σύγκρουση του κ. Ρουμελιώτη και του του προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Στέργιου Πιτσιόρλα, αφού ο πρώτος  είχε εναντιωθεί στην εικοσαετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

«Είμαστε στο μέσον των διαπραγματεύσεων για την παράταση της σύμβασης του ‘’Ελευθέριος Βενιζέλος’’» δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας. Διευκρίνισε πάντως ότι τα περιθώρια αλλαγών στη σύμβαση για τον αερολιμένα στα Σπάτα δεν είναι πολλά, γιατί τότε θα πρέπει να γίνει νέος διαγωνισμός. «Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια αλλαγών όμως» διαβεβαίωσε.

Πηγή: kathimerini.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *