Search
Saturday 6 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Πανικός στην Τουρκία! Προσπάθεια για στρατιωτικό πραξικόπημα – Ο στρατός στο δρόμους – Πετούν μαχητικά στην Άγκυρα

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΦΩΤΟ από το Twitter – Τανκς στους δρόμους της Τουρκίας

– Κλειστές από τον στρατό και οι δύο γέφυρες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη
– Στρατιωτικά ελικόπτερα και αεροσκάφη πετούν πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας
– Αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters ανέφερε πως ακούστηκαν πυροβολισμοί στην Άγκυρα
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες.

Τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν εικόνες στις οποίες φαίνεται η στρατοχωροφυλακή να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην χώρα, δηλώνοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουν την κατάσταση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως είναι λάθος να χαρακτηριστούν τα γεγονότα ως ένα πραξικόπημα αλλά αποτελούν μια απόπειρα ενός μέρους των ενόπλων δυνάμεων.Πρόσθεσε πως τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία και κάλεσε σε ψυχραιμία.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης την πληροφορία ότι στην ‘Αγκυρα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μετά τις πληροφορίες περί χαμηλών πτήσεων πολεμικών αεροσκαφών στην ‘Αγκυρα και το κλείσιμο της κυκλοφορίας στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, μεταδίδει την πληροφορία ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην ‘Αγκυρα.

Πηγή: newsit.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *