Search
Friday 5 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Π.Καμμένος: Θετικοί οι εξωκοινοβουλετικοί φορείς στο νομοσχέδιο,για ρυθμίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων συνεχίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που ρυθμίζει θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην πλειονότητά τους, οι συνδικαλιστικοί φορείς εμφανίστηκαν θετικοί, κάνοντας λόγο για νομοσχέδιο που κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος, υπεραμύνθηκε των νέων ρυθμίσεων, ενώ οι διαβεβαιώσεις του ότι η αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνει προς όφελος των στελεχών της, βρήκε σύμφωνους τους εκπροσώπους των μετοχικών ταμείων.

Αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του κ. Καμένου και του εκπροσώπου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με τον υπουργό Άμυνας να καταγγέλλει ότι με τις διαδικασίες που υπάρχουν σήμερα, το Δημόσιο χρεώνεται με εκατομμύρια ευρώ για έργα που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και μάλιστα όπως είπε, με μηχανήματα που δεν θα κοστίσουν τίποτα στον στρατό, γιατί θα τα πάρουν με αντισταθμιστικό όφελος.

Από την πλευρά της η ΝΔ, αντέδρασε κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τροπολογία που προβλέπει τη δυνατότητα συνδικαλισμού στο στρατό, κατηγορώντάς τους ότι δεν την κατέθεσαν, όπως όφειλαν να κάνουν, στη Βουλή και στο νομοσχέδιο που συζητείται, ενώ έμαθαν για το περιεχόμενό της από τα Μέσα Ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *