Search
Friday 19 August 2016
  • :
  • :

Όταν η δουλειά και η επιμονή φέρνει την επιτυχία στην Ελλάδα της κρίσης

SoftCom International 01
Όταν μια εταιρία από μια μικρή χώρα καταφέρνει να πετύχει σε ένα τομέα όπως αυτός των νέων τεχνολογιών, αυτό συνιστά από μόνο του επιτυχία. Όμως όταν η εταιρία αυτή συνεχίζει να αναπτύσσεται σε διεθνές επίπεδο και σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης, τότε αναζητείται η συνταγή της επιτυχίας.

Ο Οδυσσέας Ελύτης απέδιδε την επιτυχία σε τρία Τ: ταλέντο, τόλμη και τύχη, και εκτός από αυτά τα τρία «συστατικά» η Software Competitiveness International, πλέον διαθέτει και την απαραίτητη εμπειρία.

SoftCom International 04Η SoftCom International, ξεκίνησε το 2010 ως προσωποκεντρική εταιρία πίσω από τη Ζωή Αικατερινίδη, και μάνατζερ που γνωρίζει καλά το χώρο και έχει στο ιστορικό της διοίκηση 1000 εργαζομένων. Σήμερα, ξεκινώντας πάλι από την αρχή, έχει δυναμικό 50 ανθρώπων και σκοπεύει να το διπλασιάσει.

Η εταιρία ξεκίνησε σε μια περίοδο δύσκολη για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, που δεν ήταν η ιδανική για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Θέτοντας όμως σαφείς στόχους, έχοντας ξεκάθαρη στρατηγική, κάνοντας μετρημένες κινήσεις και πάνω απ’ όλα έχοντας όραμα, τα κατάφερε και μάλιστα επαναπάτρισε ακόμη και νέους που είχαν φύγει στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.

Η εταιρεία έχει πάρει ήδη τρία βραβεία στο “HR Community Awards 2015», έχει πιστοποιηθεί με το πρότυπο ISO 9001: 2008 και το πρότυπο ISO 27001: 2013 και της έχει απονεμηθεί το “the Growing SME for 2013” στα «Επιχειρηματικά Βραβεία 2013», από το Επιμελητηρίου Λασιθίου.

SoftCom International 03
Η Soft Com International έχει μία ακόμη πρωτοτυπία: έχει έδρα τη Σητεία Κρήτης, υποκατάστημα στην Αθήνα και γραφείο στο Μόναχο της Γερμανίας – μιάς και οι περισσότερες εταιρίες που συνεργάζεται είναι από τη Κεντρική Ευρώπη.

Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες λογισμικού για διάφορες απαιτητικές αγορές, όπως η Αυτοκινητοβιομηχανία, οι Τηλεπικοινωνίες, ο Διαστημικός τομέας, η Διαχείριση Γνώσης (Knowledge Management).

Για να επιβιώσει μια εταιρία υψηλής τεχνολογίας, όπως η Soft Com International, πρέπει να στηριχθεί στην αναλυτική σκέψη, στο εύρος γνώσης, αλλά κυρίως στην ικανότητα να δίνει λύση σε δύσκολα θέματα σε μικρό χρονικό διάστημα.

SoftCom International 02Η εταιρία έχει καταφέρει την προσαρμογή του ατίθασου ελληνικού πνεύματος στην μεθοδικότητα της διεθνούς αγοράς για να μπορεί να παρέχει υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Αυτό ακριβώς διέπει τους Ελληνες στο εξωτερικό, και πετυχαίνουν.
Στη Soft Com International συνηθίζουν να λένε ότι «είμαστε οι άνθρωποί μας. Το έμψυχο δυναμικό μας». Και αυτή είναι και η ταυτότητα της εταιρίας αυτής, που βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη ικανότητας και επιλογών. Εργάζονται όλοι με πάθος για την τεχνολογία και είναι αφιερωμένοι στη συνεχή βελτίωση.

Στις 26.1.2016 η ομάδα του τομέα «Space Industry» της Soft Com International ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο έργο με την European Space Agency – ESA Operations Center. To εργο αυτό (υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση της ESA), όπου η εταιρεία ήταν prime contractor, αφορούσε την παρακολούθηση και έγκαιρη διάγνωση της απόδοσης συστημάτων, βασίζεται σε τεχνολογίες big data και είναι study & prototype development. Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από την ΕSA και εταιρείες του κλάδου. Ήδη η υλοποίηση 2ου έργου, που βασίζεται στα αποτελέσματα αυτού, έχει ξεκινήσει.

Στο πλαίσιο αυτό των έργων που αναλαμβάνει, η εταιρία θα χρειαστεί άμεσα να προχωρήσει σε πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για ανταποκριθεί στις αυξανόμενες υποχρεώσεις της.

Περισσότερες πληροφορίες για την SoftCom International μπορείτε να βρείτε στο site της: http://www.softcom-int.com/ και αποστολή βιογραφικών στο e-mail: hr@softcom-int .com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *