Επικαιρότητα

Οι ξένοι δεν συμφωνούν με τους Έλληνες τραπεζίτες

ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Οι πρώτες εκτιμήσεις από τη στάση των εταίρων στο τραπεζικό ζήτημα, δείχνουν οτι μάλλον έχουν πολύ άγριες διαθέσεις για τις ελληνικές τράπεζες, διαθέσεις που βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετα με τις επιθυμίες των Ελλήνων τραπεζιτών. Οι Έλληνες τραπεζίτες θέλουν να σπάσει το τραπεζικό σύστημα σε “καλές” και “κακές” τράπεζες ώστε οι κακές να πάρουν τα κόκκινα δάνεια και οι καλές να μείνουν με τα χρήσιμα στοιχεία του ενεργητικού.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν οτι αυτό δεν το δέχονται οι τροικανοί, οι οποίοι πιέζουν τους τραπεζίτες να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου όπως είναι σήμερα οι τράπεζες τους, απευθυνόμενοι στα διεθνή funds για να επενδύσουν. Δύσκολο να γίνει αυτό και αν φτάσουμε στο τέλος του έτους χωρίς να έχουμε κλείσει το θέμα των τραπεζών, το bail in θα μοιάζει αναπόφευκτο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος και οι Έλληνες τραπεζίτες πιέζουν να λυθεί το θέμα των αυξήσεων κεφαλαίου όσο πιο γρήγορα γίνεται και σε κάθε περίπτωση πριν το τέλος του έτους. Οι ξένοι όμως δεν μοιάζουν να βιάζονται εξίσου…

Πηγή: reporter.gr, Φωτογραφία: ethnos.gr

Άλλες Πηγές

Άλλες Πηγές




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *