Search
Saturday 21 May 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Οι αυταπάτες της ΝΔ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα πέσει από μόνη της. Θεωρούν ότι “θα τους ρίξουν οι δικοί τους” και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι. Μάλλον έχουν και αυτοί αυταπάτες. Κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει αυτή την πεποίθηση δεν υπάρχει. Αντίθετα, η κυβέρνηση εμφανίζεται εξαιρετικά συμπαγής, οι βουλευτές ψηφίζουν σκληρότατα μέτρα χωρίς καμμία επιφύλαξη και το Μαξίμου ετοιμάζεται να περάσει στην “επόμενη ημέρα” την οποία περιγράφει ώς αναπτυξιακή.

Ενώ λοιπόν βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει δημοσκοπικά, από την άλλη βλέπουμε την κυβέρνηση να συσπειρώνεται.

Η στρατηγική της ΝΔ είτε στηρίζεται σε λανθασμένες και υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις, είτε υποκρύπτει την έλλειψη διάθεσης από μέρους της να αναλάβει την ηγεσία της χώρας. Δεν είναι παράλογη αυτή η έλλειψη διάθεσης. Τα μέτρα δεν έχουν ακόμη “πονέσει” τους πολίτες, αφού δεν έχουν βάλει το χέρι στην τσεπη. Θα μας πονέσουν βέβαια πολύ σύντομα αφού οι μειώσεις των εισοδημάτων θα γίνουν άμεσα, οι τιμές προιόντων και υπηρεσιών θα αυξηθούν τώρα από τον αυξημένο ΦΠΑ και πολλοί ακόμη θα χάσουν τις δουλειές τους. Όμως η λαική κατακραυγή δεν σημαίνει αυτόματα και την πτώση της κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε αντί να περιμένει απλώς να αυτοκαταστραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να ετοιμάσει και να απροσυιάσει πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, να πεί στους πολίτες ποιά ακριβώς μέτρα θα λάβει για να αναστρέψει τη μείωση των εισοδημάτων και ποιά στρατηγική έχει για την ανάπτυξη. Και το λέμε αυτό διότι διαπιστώνουμε οτι και η ΝΔ ώς αξιωματική αντιπολίτευση έχει φθορά. Πολλοί από αυτούς που ενθουσιάστηκαν με την άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται “γιατί δεν μας λέει τι θα κάνει;”

Σε κάθε περίπτωση, κάποια στιγμή πρέπει να το ακούσουμε και αυτό.

Πηγή: reporter.gr, Φωτογραφία: e-typos.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *