Search
Wednesday 14 December 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Ο στρατός της Συρίας ελέγχει το 93% του Χαλεπιού – 1096 τζιχαντιστές παραδόθηκαν!!

Ο συριακός στρατός ελέγχει το 93% της πόλης του Χαλεπιού. Τις τελευταίες δέκα ημέρες οι κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και τις ισλαμιστικές τουρκόφιλες συμμορίες που δηλώνουν Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) 52 συνοικίες στα ανατολικά της πόλης.
Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, «οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι μονάδες της πολιτοφυλακής συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για να απελευθερώσουν τις ανατολικές συνοικίες από τους τρομοκράτες» και πρόσθεσε:

«Μετά την επιτυχημένη επίθεση [των κυβερνητικών], 52 συνοικίες στο ανατολικό Χαλέπι απελευθερώθηκαν από τους ενόπλους. Μόνο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες η περιοχή που ελέγχουν οι ένοπλοι μειώθηκε στο 1/3. Ο συριακός στρατός τώρα ελέγχει το 93% της πόλης».

Ο αντιστράτηγος Ρουντσκόι τόνισε ότι πρόκειται για επιτυχία του συριακού στρατού με τις δικές του δυνάμεις, αφού η ρωσική πολεμική αεροπορία δεν έχει βομβαρδίσει στο Χαλέπι από τις 18 Οκτωβρίου.

«Δεκάδες τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας παραδίδονται στις απελευθερωμένες περιοχές καθημερινά, οι κοινωνικές υποδομές αποκαθίστανται και οι άνθρωποι λαμβάνουν ιατρική βοήθεια», είπε ακόμα.

«Συνολικά 1.096 εξτρεμιστές εγκατέλειψαν το Χαλέπι εθελοντικά και 953 από αυτούς έλαβαν αμνηστία», είπε ο Ρώσος αντιστράτηγος.

Το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία θα βοηθήσει περαιτέρω για να εξασφαλιστεί η ασφαλής αποχώρηση των πολιτών και των αντιπροσώπων διαφόρων ΜΚΟ από τις περιοχές του Χαλεπιού που ελέγχονται από τους εξτρεμιστές.

Τις τελευταίες 24 ώρες περισσότεροι από 10.500 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 4.000 παιδιών, έφυγαν από τις περιοχές του Χαλεπιού που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Επίσης, 30 τζιχαντιστές παραδόθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ analystsforchange.org,tribune.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *