Search
Friday 23 December 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Ο Ντ. Τραμπ καλεί να ενισχυθεί το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο «μέχρι ο κόσμος να ξανάρθει στα συγκαλά του»

Δήλωση -σοκ έκανε ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ…
πριν καν αναλάβει καθήκοντα: Ζήτησε να επεκταθεί το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του ωσότου ο κόσμος να «έρθει ξανά στα συγκαλά του».

«Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά και να επεκτείνουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες ωσότου ο κόσμος να έλθει στα συγκαλά του όσον αφορά τα πυρηνικά», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Τραμπ.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου η οποία έχει επιφορτιστεί με τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με αυτό το σχόλιο ενώ ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε καμία άλλη εξήγηση.

Σοκ στα διεθνή ΜΜΕ

Σύμφωνα με το Associated Press το σχόλιο του Τραμπ το πρωί της Πέμπτης έρχεται μια μέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τους στρατιωτικούς αξιωματούχους προμηθειών με κύριο θέμα τους αμυντικούς προϋπολογισμούς. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο Lt Gen Jack Weinstein, αναπληρωτής επικεφαλής του προσωπικού για τη στρατηγική αποτροπή και πυρηνική ολοκλήρωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Κύμα φόβου για μια νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών έχει πυροδοτήσει ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω ενός Tweet που αντήχησε σε όλο τον κόσμο και στο οποίο καλεί τις ΗΠΑ να επεκτείνουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο» γράφει ο Independent.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε λίγες ώρες μετά τη δήλωση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει το στρατιωτικό πυρηνικό δυναμικό της» αναφέρει το BBC και προσθέτει πως σύμφωνα με τον ανεξάρτητο αμερικανικό Σύνδεσμο Ελέγχου Οπλων οι ΗΠΑ διαθέτουν 7.100 πυρηνικά όπλα ενώ η Ρωσία 7.300.

ΠΗΓΗ newsone.gr,tromaktiko.blogspot.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *