Search
Monday 30 May 2016
  • :
  • :

Νότης Μηταράκης: Η κατάργηση του ειδικού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά ήταν επιθυμία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ
Σχολιάζοντας δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου ότι συμφωνεί με τους θεσμούς για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε:

«Ο ΥΠ.ΟΙΚ. επιβεβαίωσε σήμερα αυτό που εμείς ισχυριζόμασταν, ότι δηλαδή η κατάργηση του ειδικού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου ήταν επιθυμία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, επιθυμία που περιελήφθη στην γραπτή πρόταση του Πρωθυπουργού τον Ιούνιο του 2015 προς τους Θεσμούς. Συνεπώς, όλα τα κροκοδείλια δάκρυα των στελεχών της κυβέρνησης και των βουλευτών που την στηρίζουν είναι για απλά και μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Δυστυχώς, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αδιαφορεί πλήρως για την προστασία της νησιωτικότητας που είναι και συνταγματική επιταγή. Αγνοεί  επίσης, ότι με τον ίσο συντελεστή ΦΠΑ τα προϊόντα θα είναι πιο ακριβά στα νησιά λόγω μεταφορικού κόστους. Αγνοεί το επιπλέον κόστος λειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις.

Τέλος, όσον αφορά τα μελλοντικά ισοδύναμα, που ισχυρίζονται κάποιοι Υπουργοί ότι  μελετά  η κυβέρνηση, αυτά μοιάζουν με… «νέες αυταπάτες» που μπορεί να προσκρούσουν στους ευρωπαϊκούς κανόνες περί ανταγωνισμού και περιφερειακών ενισχύσεων. Το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ ήταν μια αναγνωρισμένη εξαίρεση, μια κατάκτηση της χώρας μας, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ την παρέδωσε αμαχητί στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια».




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *