Νασράλλα : Ο πόλεμος με την ISIS άρχισε επίσημα!

ISIS
Και επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση με τους φανατικούς ισλαμιστές του ISIS βρίσκεται η Χεσμπολλάχ του Λιβάνου, μετά την επίθεση των τζιχαντιστών σε κτίρια της οργάνωσης στην περιοχή Μπάαλμπεκ του νομού Μπεκάα του Λιβάνου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολλάχ Χασάν Νασράλλα, σε συνέδριο που διοργανώθηκε στην Βηρυτό, μετά τις επιθέσεις, ο πόλεμος κατά των τζιχαντιστών άρχισε επίσημα.

Συγκεκριμένα ο Νασράλλα δήλωσε : «Με την επίθεση του ISIS σε κτίρια της Χεζμπολλάχ στην περιοχή Μπααλμπέκ, πλέον άρχισε επίσημα ο πόλεμος ανάμεσα μας. Οι μαχητές της Χεζμπολλάχ πολεμώντας γενναία σκότωσαν και τραυμάτισαν δεκάδες μαχητές του ISIS».

Επίσης ανέφερε πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να εξαφανιστεί το ΙSIS από τα σύνορα του Λιβάνου και πρόσθεσε πως «Οι μαχητές μας είχαν σημαντικές επιτυχίες και πολεμώντας κατά του Μετώπου Ελ Νούσρα. Προέλασαν επίσης προς την συνοριακή πόλη Αρσάλ του Λιβάνου».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη εντείνει την ανησυχία του διεθνούς παράγοντα, δεδομένου ότι μία ακόμη χώρα της εύφλεκτης περιοχής της Μέσης Ανατολής μπαίνει στον πόλεμο, παρά το γεγονός ότι τάσσεται υπέρ του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού κράτους.

Επιμέλεια: Άρης Δημητρίου

Άρης Δημητρίου

Άρης Δημητρίου

Δημοσιογράφος. Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 1972 στην Αθήνα και ζω στους Αγίους Αναργύρους.



Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *