«Μνήμες του δρόμου» σε προσόψεις καταστημάτων στην οδό Πανδρόσου

maxresdefault
Με ιστορίες και αναμνήσεις θα γεμίσει η οδός Πανδρόσου στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μνήμες του δρόμου» που θα υλοποιηθεί σε προσόψεις καταστημάτων από το δίκτυο επιχειρηματιών της περιοχής.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η εικαστική αποτύπωση προϊόντων που διατίθενται στα καταστήματα της οδού Πανδρόσου και η μόνιμη ανάρτηση των έργων στα μεταλλικά ρολά.

Το πρόγραμμα θα αφηγηθεί την ιστορία της δημιουργίας και των χρήσεων των αντικειμένων αυτών. Οι νυχτερινοί περιπατητές θα είναι ακούσιοι θεατές μιας μόνιμης εικαστικής παρέμβασης, η οποία θα αποτυπώνει την ταυτότητα του αθηναϊκού εμπορικού δρόμου.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να αποτυπώσει όχι μόνο τα αντικείμενα, αλλά τις ιστορίες και τις αναμνήσεις που συνοδεύουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις της οδού Πανδρόσου.

Για τον σκοπό αυτό, απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση σε γραφίστες και φωτογράφους, με αντικείμενο την εικαστική αποτύπωση των επιλεγμένων προϊόντων των καταστημάτων της οδού Πανδρόσου.

Τα σχέδια θα εκτυπωθούν στις αντίστοιχες διαστάσεις και θα επικολληθούν στα ρολά των καταστημάτων. Οι εκτυπώσεις θα είναι εμποτισμένες με ειδική αντι-γκράφιτι μεμβράνη για αποφυγή επεμβάσεων με χρώματα και για εύκολο καθαρισμό.

Το σύνολο των έργων που θα αναρτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Μνήμες του δρόμου», θα καλύψουν 690 τετραγωνικά μέτρα.

Η δράση υποστηρίζεται από το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων.

Χρήστος Καράμπελας

Χρήστος Καράμπελας

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *