Search
Saturday 18 February 2017
  • :
  • :

Μήνυση κατέθεσε η Μ. Λεπέν κατά του γραφείου καταπολέμησης της διαφθοράς της ΕΕ

Print Friendly

H Μαρίν Λεπέν, η υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, κατέθεσε μήνυση στο Βέλγιο σε βάρος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (Olaf) της ΕΕ, η έρευνα της οποίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) πλήρωνε, με χρήματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τους μισθούς δύο βοηθών της που υποτίθεται εργάζονταν εκεί, οι οποίοι όμως στην πραγματικότητα απασχολούνταν αποκλειστικά για το κόμμα της.

“Μια μήνυση με δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατατέθηκε στα τέλη Ιανουαρίου ενώπιον δικαστηρίου σε βάρος του Olaf, του οργανισμού για την καταπολέμηση της διαφθοράς της ΕΕ, από τον συνήγορο της κ. Λεπέν” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας των Βρυξελλών, ο Ντένις Χόμαν.

“Η μήνυση κατατέθηκε με την κατηγορία των ψευδών λογιστικών στοιχείων και εξετάζεται από δικαστή, η έρευνα του οποίου υπέρ και κατά του ενδιαφερόμενου βρίσκεται σε εξέλιξη” συμπλήρωσε ο Χόμαν.

Στην μήνυση, που κατατίθεται και σε βάρος του γενικού γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Κλάους Βέλε, και αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του AFP, οι δικηγόροι της Μαρίν Λεπέν καταγγέλλουν εκ μέρους του Olaf και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την “πρόθεση να υπονομεύσει για πολιτικούς σκοπούς” την δραστηριοποίησή της όπως επίσης και παρατυπίες στη διαδικασία.

ΠΗΓΗ capital.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *