Search
Friday 5 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να συγκυβερνήσω ποτέ με τον Αλ. Τσίπρα

Κατά οποιασδήποτε συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο, όπως λέει, τον χωρίζει άβυσσος.

Σε συνέντευξή του στην DeutscheWelle που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψή του στη Φραγκφούρτη και στην ΕΚΤ την Τετάρτη και δημοσιεύεται σήμερα, ο Πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει το αίτημά του για εκλογές.

«Το κόστος μιας προεκλογικής περιόδου θα είναι μικρότερο από το όφελος για την Ελλάδα. Η απάντηση στον λαϊκισμό δεν είναι περισσότερος λαϊκισμός, αλλά ορθός πολιτικός λόγος» τονίζει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πάντως πως ο ίδιος δεν μπορεί να επιβάλλει τις εκλογές.

«Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσω να συγκυβερνήσω με τον κ. Τσίπρα, γιατί μας χωρίζει άβυσσος. Και θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους όσοι ενδεχομένως φαντασιώνονται ένα τέτοιο σενάριο, ότι εάν αυτό συνέβαινε θα είχαμε αξιωματική αντιπολίτευση τη Χρυσή Αυγή» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας ως “ κορυφαίο μνημείο λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ” το δημοψήφισμα πριν από ένα χρόνο, το οποίο οδήγησε την Ελλάδα «στα απόλυτα όριά της» όπως λέει.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο βιβλίο του κ. Γκαλμπρέιθ τονίζει πως παρουσιάζει ένα σχέδιο, το οποίο περίπου προσομοιάζει με ένα πραξικόπημα που έχει εκπονηθεί από κάποιους χωρίς να έχουν ακόμη δοθεί απαντήσεις και ζητά και πάλι τη τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός, τι ακριβώς έγινε αυτούς τους πρώτους 6 μήνες του 2015». «Η υπερφορολόγηση τσακίζει, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμά του για την οικονομική ανάπτυξη και στην ενημέρωση που πραγματοποιεί για αυτό στο εξωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως είναι πολιτικός με διαδρομή ο οποίος και έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται το πολιτικό κόστος και δεν είναι λαϊκιστής.

«Εμείς ψηφίσαμε ένα πλαίσιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές που υποστηρίζουμε όχι γιατί είναι στο μνημόνιο, όχι γιατί μας τις επέβαλαν οι Γερμανοί ή οι Βρυξέλλες, αλλά γιατί είναι σωστές για τη χώρα. Αυτή είναι η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ξεκαθαρίζοντας πως διαφωνεί με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. «Έχουμε τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές από πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης. Η υπερφορολόγηση δεν προσφέρει έσοδα στον προϋπολογισμό, αλλά το ανάποδο. Τσακίζει την επιχειρηματικότητα, διώχνει επενδυτές, οδηγεί πάρα πολλούς απασχολούμενους στη μαύρη οικονομία, τσακίζει την φορολογική συμμόρφωση» δηλώνει επισημαίνοντας την ανάγκη μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5% στο 2% σε συνδυασμό με ένα πλαίσιο επιθετικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων με στόχο την προσέλκυση επενδυτών κατηγορώντας την κυβέρνηση Τσίπρα πως “ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί» να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει μάλιστα στη διαμόρφωση ενός κλίματος αξιοπιστίας για τη χώρα.

«Χτίζω κλίμα εμπιστοσύνης. Θέλω να γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι ότι μπορούν να με εμπιστευτούν. Δεν είμαι εγώ ο άνθρωπος που θα κάνει δημοψηφίσματα και μετά θα κάνω το όχι, ναι. Θέλω να ξέρουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση που θα έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τον λαϊκισμό» τονίζει. Αναφερόμενος στο Brexit , ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει πως η εμβάθυνση της ΕΕ πρέπει να είναι πιο στοχευμένη ενώ τάσσεται κατά μιας Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων.

ΠΗΓΗ matrix24.gr
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *