Search
Wednesday 21 December 2016
  • :
  • :

Κρεμλίνο: Να αποδείξει η Ουάσινγκτον τα περί ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές

PUTIN
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει είτε να αποδείξουν ότι ισχύουν οι κατηγορίες περί παρέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές με την υποκλοπή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας οργανισμών του Δημοκρατικού Κόμματος ή αλλιώς να αφήσουν το θέμα.

“Θα πρέπει είτε να σταματήσει να γίνεται λόγος γι΄αυτό, είτε να δοθούν επιτέλους αποδείξεις. Αν όχι, όλο αυτό είναι περισσότερο από απρεπές”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Τόκιο.

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε χθες τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τις κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες ενδέχεται να επηρέασαν την ψηφοφορία η οποία κατέληξε στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ με τον ίδιο τον πρόεδρο Ομπάμα να ανακοινώνει ότι θα υπάρξουν αντίποινα.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, πρόσωπα που συνδέονται με τη Μόσχα έδωσαν στην ιστοσελίδα WikiLeaks υποκλαπέντα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τους λογαριασμούς του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, του Τζον Ποντέστα, και του Δημοκρατικού Κόμματος, μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: huffingtonpost.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *