Κλειστά τα φαρμακεία σε όλη η χώρα! Απεργούν οι φαρμακοποιοί για τα ΜΗΣΥΦΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ
Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία όλης της χώρας αφού οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται στις προθέσεις της κυβέρνησης να πωλούνται τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα ακόμη και στα Σούπερ Μάρκετ.

Οι φαρμακοποιοί σε έκτακτη συνεδρίασή τους αποφάσισαν να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις με την πρώτη τους προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 10.6.2015 οπότε και όλα τα φαρμακεία της χώρας θα κατεβάσουν ρολά. Εξαίρεση θα αποτελούν τα φαρμακεία «ασφαλείας» που θα παραμείνουν ανοικτά για να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των πολιτών.

Όμως το ζήτημα είναι πως ο κλάδος δεν αναμένεται και στη συνέχεια να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια καθώς προτίθεται να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του εάν τελικώς περάσει η ρύθμιση και τα ΜΗΣΥΦΑ θα μπορούν να πωλούνται και στα σούπερ μάρκετ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να ακολουθήσουν και διαφορετικούς τρόπους και μορφές διαμαρτυρίας.

Να παραιτηθεί

Να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Υγείας κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, όταν ο υπουργός δήλωσε ενώπιον της αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου ότι διαφωνεί με την κυβερνητική πρόταση περί διάθεσης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ…

Ο κ. Κουρουμπλής προσπάθησε να δικαιολογήσει την κυβερνητική επιλογή αναφέροντας ότι πρόκειται για προϊόν διαπραγμάτευσης για τη σωτηρία της χώρας…

Ο κ. Θεοδοσιάδης απάντησε όμως ότι “τα ίδια ακριβώς λόγια και επιχειρήματα ακούγαμε από τους μνημονιακούς υπουργούς κ.κ. Βορίδη, Γεωργιάδη, Σαλμά και Λοβέρδο…”.

Η αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επεσήμανε επίσης τους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία που προκύπτουν από την ελεύθερη πώληση φαρμάκων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ… Μάλιστα ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης δήλωσαν στον κ. Κουρουμπλή ότι η απόφαση αυτή καθώς και άλλες ενδεχομένως παρόμοιες αποφάσεις, εάν εν κρυπτώ προετοιμάζονται, αποτελούν αιτία πολέμου για τον κλάδο.

Τέλος με ιδιαίτερη ένταση προβλήθηκε και το ηθικό ζήτημα “εμπαιγμού του κλάδου που τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, λάμβανε διαβεβαιώσεις για τα αντίθετα από αυτά που εν τω μεταξύ διαπραγματεύονταν με την τρόικα”.

Μαρία Μυλωνά

Μαρία Μυλωνά

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *