Search
Saturday 30 July 2016
  • :
  • :

Κινέζικο είναι το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος στον κόσμο

ΚΙΝΑ, ΑΜΦΙΒΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
Το μεγαλύτερο αμφίβιο (seaplane) στον κόσμο είναι κινέζικο και βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, από την πόλη Ζουχάι πριν λίγες μέρες. Το αεροσκάφος AG600 σύμφωνα με τις κινεζικές επιδιώξεις θα αξιοποιηθεί στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, αλλά και σε αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Το AG600 αποτελεί μια ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη στην κινεζική αεροπορική ιστορία. Έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 53,5 τόνους, με μέγιστη ακτίνα δράσης τα 4.500 χλμ., σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία (Aviation Industry Corporation of China -AVIC). Το ΑG600 είναι με διαφορά το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος στον κόσμο που έχει σχεδόν τις διαστάσεις ενός Boeing 737, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία AVIC.
Το κινέζικο αεροσκάφος στοχεύει στην εγχώρια αγορά, και σύμφωνα με δηλώσεις στο κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Ξινχιουα, θα είναι «πολύ χρήσιμο για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των θαλάσσιων πόρων,” ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την “περιβαλλοντική παρακολούθηση, ανίχνευση των πόρων και τη μεταφορά”.

Μάλιστα έχουν γίνει ήδη 17 παραγγελίες για αυτό το γιγάντιο αεροσκάφος.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *