Search
Tuesday 13 December 2016
  • :
  • :

Κιλιτσντάρογλου προς Ερντογάν: θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;

aegean_sea02
Κλιμακώνει η Άγκυρα την προκλητικότητα της καθώς ο ηγέτης αντιπολίτευσης , Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εγκαλεί τον Ερντογάν γιατί δεν παίρνει πίσω τα «18 τουρκικά νησιά και νησίδες».

Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι η κλιμάκωση είναι καθολική από πλευράς της Τουρκίας και διαψεύδει εκείνους που υποστηρίζουν ότι η αμφισβήτηση από την τουρκική πλευρά της ελληνικής κυριαρχίας είναι «εξαγωγή» των εσωτερικών της προβλημάτων.

Και ακόμη χειρότερα η θέση του Κιλιτσντάρογλου ακολουθεί τη νέα δήλωση Ερντογάν ότι η Κύπρος δεν πρέπει να έχει στη σημαία της ολόκληρο το νησί.

Ο επικεφαλής του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, όπως είχε κάνει και στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν ο Ερντογάν είχε αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, ανέφερε ότι 18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα.

«Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η “ΤΔΒΚ” έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο» σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ διερωτήθηκε: «θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;».

«Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε. Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;» αναρωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου.

«Και τι μας απαντούν; Έχουμε πιο σημαντική δουλειά, έχουμε έναν αρχηγό και προσπαθούμε να του βρούμε κάθισμα. Σε 18 νησιά κυματίζει η ελληνική σημαία. Αυτά τα νησιά ανήκουν σε εμάς. Ακούμε τον κόκορα όταν λαλεί. Εκεί υπάρχει η ελληνική σημαία. Είναι σε κατάσταση κατοχής. Ο εθνικισμός δεν λείπει από τη γλώσσα τους. Λένε για τη Λωζάνη, “τα εδάφη μας μειώθηκαν”. Κάτω από τη μύτη μας χάσαμε 18 νησιά. Και τώρα ρωτάω τον κ. Μπινσλί Γιλντιρίμ. Θα πάρεις πίσω τα 18 νησιά ή δεν θα τα πάρεις; Είσαι εθνικιστής ή δεν είσαι;»




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *