Search
Saturday 6 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Καταδίκη για το γιο του Π. Σκουρλέτη και ακόμη 4 άτομα

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών για δύο αδικήματα, ενώ αθωώθηκαν για άλλα δύο πλημμελήματα.

Αντωνία Ξυνού

Ένοχοι, με ποινή φυλάκισης 14 μηνών, με τριετή αναστολή κρίθηκαν ο γιος του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη και ακόμη τρία άτομα, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι.

Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν από το Β’ Αυτόφωρο Τριμελες Πλημμελειοδικείο για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της άρνησης δακτυλοσκόπησης. Παράλληλα, αθώοι κρίθηκαν για τις πράξεις της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και της διακεκριμένης φθοράς.

Είχε προηγηθεί η εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας, την οποία και υιοθέτησε το δικαστήριο. Κατά τις απολογίες τους, όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες υποστηρίζοντας πως ήταν παρόντες στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, αλλά δεν συμμετείχαν σε αυτά.

Συγκεκριμένα, ο γιος του υπουργού ο οποίος -όπως και ακόμη ένας κατηγορούμενος- ήταν εμφανώς τραυματισμένος, ανέφερε απολογούμενος ότι ο ίδιος δεν κρατούσε τίποτα στα χέρια και δεν χτύπησε κανέναν. Υποστήριξε δε, ότι συμμετείχε σε μία δημόσια παρέμβαση έξω από τα γραφεία της Χρυσης Αυγης. Αφορμή για την κίνηση αυτή ήταν πρόσφατη εξόρμησή τους, οι οποίοι μοίραζαν υλικό με ρατσιστικά σχόλια.

Κατά την κατάθεσή τους, οι τέσσερις μάρτυρες αστυνομικοί δεν αναγνώρισαν κανέναν από τους κατηγορούμενους ως συμμετέχοντες στα επεισόδια.

Πηγή: news247.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *