Search
Σάββατο 16 Απρίλιος 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Ισπανία: Διαμάχη ξέσπασε στην χώρα μετά την πυρπόληση αντιτύπου του Συντάγματος σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση της Καταλονίας

H κρατική τηλεόραση της Καταλονίας ζήτησε συγγνώμη σήμερα μετά την προβολή χθες εκπομπής κατά τη διάρκεια της οποίας μια δημοσιογράφος έκαψε τις σελίδες ενός αντιτύπου του ισπανικού Συντάγματος.

Το συμβάν μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση, κατά τη διάρκεια μιας πρωινής εκπομπής στο πλαίσιο μιας διαμαρτυρίας για την απόφαση που εξέδωσε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας που ανέστειλε την ισχύ ενός διατάγματος της καταλανικής κυβέρνησης βάσει του οποίου απαγορεύονται οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στους φτωχότερους πολίτες.

Αυτό το μέτρο είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση των αυτονομιστών που έχει αναλάβει καθήκοντα από τα τέλη Δεκεμβρίου.

«Πρέπει (οι πολίτες) να έχουν θέρμανση όπως μπορούν, με το πρώτο βιβλίο που πέφτει στα χέρια τους» είπε η δημοσιογράφος Εμπάρ Μολινέρ, καθώς έσχιζε τις σελίδες ενός αντιτύπου του Συντάγματος προτού τις πυρπολήσει.

«Το τηλεοπτικό δίκτυο της Καταλονίας εκφράζει τη λύπη του που ένα τμήμα του περιεχομένου της εκπομπής που προβλήθηκε χθες (Τρίτη) ενδεχομένως ήταν προσβλητικό» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου του δικτύου, όπου διευκρινίζεται επιπλέον ότι οι εικόνες αποσύρθηκαν από τον ιστότοπό του.
Εντούτοις, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVC έσπευσε να διευκρινίσει ότι η δημοσιογράφος είναι γνωστή για το σατιρικό της ύφος και ότι τα λεγόμενά της δεν αποτελούσαν παρά μια μεταφορά.

«Είναι αξιοκαταφρόνητο» κατήγγειλε ο Ενρίθ Μιγιό, βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Πέδρο Σάντσεθ από την πλευρά του κατήγγειλε την ενέργεια αυτή κι επανέλαβε ότι η «πλειοψηφία του λαού της Καταλονίας υπερψήφισε αυτό το Σύνταγμα που έφερε τη Δημοκρατία και καλύτερα χρόνια στην ιστορία μας», μετά τη δικτατορία του Φράνκο.

ΠΗΓΗ avgi.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *