Search
Sunday 15 May 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Ιδού ποιοι μας κουνάνε το δάχτυλο! Η Γερμανία έχει παράλληλο νόμισμα από το 2003!

Chiemgauer
Μπορεί η συγκεκριμένη είδηση να ακούγεται… παράλογη, ίσως για κάποιους και προβοκατόρικη. Όμως μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο για το αν είναι αληθής ή όχι.

Η Γερμανία, που θέλει να παρουσιάσει ως την υπέρτατη καταστροφή την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα –κάποιοι μάλιστα είπαν ότι δεν είναι δυνατή η ύπαρξη παράλληλου νομίσματος στην Ευρωζώνη–, κουνώντας αυστηρά το δάχτυλο στους κυβερνώντες και τρομοκρατώντας – με τους «γνωστούς-άγνωστους» τρόπους – τους Έλληνες πολίτες, επιτρέπει εδώ και χρόνια την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος σε αρκετές περιοχές της επικράτειάς της και μάλιστα με την ίδια αξία που έχει το ευρώ!

ChiemgauerΠρόκειται για το νόμισμα Chiemgauer, το οποίο αποτελεί εσωτερικό νόμισμα της Βαυαρίας, ενός εκ των σημαντικοτέρων ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας. Το εν λόγω νόμισμα κυκλοφορεί από το 2003 και διευκολύνει τις συναλλαγές των περιοχών που το έχουν υιοθετήσει. Με αυτό γίνονται αγορές, πληρώνονται μισθοί κλπ. Η ισοτιμία του είναι ακριβώς ίδια με το ευρώ, ενώ μπορούν οι κάτοχοί του να εξαγοράσουν με αυτό ευρώ με μία πάρα πολύ μικρή διαφορά στην τιμή της συναλλαγής.

Εν ολίγοις, χρησιμοποιείται μόνο εντός του κρατιδίου – κάτι που προφανώς θα συνέβαινε και στην Ελλάδα – ενώ για τις εκτός κρατιδίου συναλλαγές απλά… μετατρέπεται, χωρίς να χάνει την αξία του. Και καλό θα είναι σε αυτό το σημείο, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είμαστε ούτε «δραχμολάγνοι» ούτε τίποτα παρόμοιο – όπως πολλοί μπορούν να σκεφτούν. Όμως, ποιος ανέχεται ο… πρώτος διδάξας, να σου σκορπάει τρόμο και να σου φέρνει την καταστροφή; Όταν μάλιστα δεν είδε κανένας καμμία καταστροφή στο εσωτερικό της Γερμανίας από αυτή την παράλληλη κυκλοφορία δύο νομισμάτων;

Μάλιστα υπάρχει και προηγούμενο παράλληλου νομίσματος, στην Αυστρία αυτή τη φορά, κατά τη μεγάλη ύφεση του 1929! Έχει μείνει στην ιστορία ως το πείραμα του Wörgl.

Τα συμπεράσματα δικά σας…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *