Search
Thursday 21 April 2016
  • :
  • :

Η Μπιενάλε της Αθήνας σε δημοτικό χώρο που παραχωρήθηκε στην πλατεία Βαρβακείου

BIENALLE
Στον δημοτικό χώρο της πλατείας μπροστά από τη Βαρβάκειο Αγορά της Αθήνας, θα εγκατασταθεί η Μπιενάλε, στο πλαίσιο της Σύναψης 2. Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 «Ομόνοια».

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θα παραχωρηθεί στην Μπιενάλε ο χώρος, ο οποίος θα αποκτήσει «ζωή» και δράσεις που θα τον καταστήσουν πολιτιστικό πόλο ενώ σήμερα, μόλις πέφτει η νύχτα, καθίσταται άβατο για τους κατοίκους και χώρος έκνομων ενεργειών.

Η Μπιενάλε της Αθήνας «κατοικεί» στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας. Ενώνει τις δυνάμεις της με πολιτιστικούς θεσμούς όπως το Εθνικό Θέατρο, χώρους τέχνης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μεμονωμένους καλλιτέχνες και ομάδες με τους οποίους μοιράζεται τους χώρους και τις εγκαταστάσεις της.

Το διεθνές συνέδριο, με θέμα «Τον ρόλο των πολιτιστικών οργανισμών και θεσμών της τέχνης και τον ρόλο της βιο-πολιτικής και πολιτικής οικονομίας του ύστερου καπιταλισμου» ανοίγει τις πόρτες του σήμερα στο Νέο Ρεξ του Εθνικού Θεάτρου, Πανεπιστημίου 48, και ολοκληρώνεται το Σάββατο στο Μπάγκειον, στη Πλατεία Ομονοίας.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 35 διεθνείς θεωρητικοί, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και πολιτιστικοί οργανισμοί.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *