Η κ. Λαρκάρντ ενημέρωσε το Δ.Σ. του ΔΝΤ: Είμαι απογοητευμένη…

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με τα ημιτελή αποτελέσματα των προσφάτων συνομιλιών για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

«Μοιράστηκα μαζί τους την απογοήτευσή μου και υπογράμμισα τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να εμπλεκόμαστε με τις ελληνικές αρχές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες στην περιοχή και είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια, όπως απαιτείται.

Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ είναι ξεκάθαρα σημαντικές οι επόμενες ημέρες και χαιρέτισε τις ανακοινώσεις του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίες υποσχέθηκαν «να κάνουν πλήρη χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ. Οι δηλώσεις αυτές υπογραμμίζουν ότι η ζώνη του ευρώ είναι σήμερα σε ισχυρή θέση να ανταποκριθεί στις εξελίξεις κατά τρόπο έγκαιρο και αποτελεσματικό, όπως απαιτείται».

Η γενική διευθύντρια διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι συνεχίζει να πιστεύει ότι απαιτείται μια ισορροπημένη προσέγγιση που «θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και της ανάπτυξης στην Ελλάδα, με τις κατάλληλες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις να υποστηρίζονται από την κατάλληλη χρηματοδότηση και μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Η κ. Λαγκάρντ εξέφρασε την ετοιμότητα του ΔΝΤ να συνεχίσει να επιδιώκει αυτή την προσέγγιση με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους του.

Πηγή: mignatiou.com

Άλλες Πηγές

Άλλες Πηγές




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *