Search
Saturday 30 July 2016
  • :
  • :

Η ενέργεια στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη – Νετανιάχου

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ
Ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού ζητήματος θα διευκολύνει έργα στην ενέργεια, συμφώνησαν οι ηγέτες της Κύπρου και του Ισραήλ

Το έντονο ενδιαφέρον του Ισραήλ στην επίλυση των διαφορών Κύπρου – Τουρκίας στο πλαίσιο της έρευνας για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η επίλυση των εν λόγω διαφορών θα διευκολύνει την υλοποίηση μελλοντικών έργων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και θα συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή.

Στη συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών συζητήθηκε το θέμα της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Αφροδίτη και Yishai και συμφωνήθηκε ότι τον Σεπτέμβριο οι δύο υπουργοί Ενέργειας θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν τον διάλογο.

Οι κ.κ. Αναστασιάδης και Νετανιάχου επισήμαναν, παράλληλα, τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.

Σε κοινή τους δήλωση αναφέρεται, τέλος, ότι υπογράμμισαν τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών για περιφερειακή σταθερότητα και συμφώνησαν να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τις πηγές του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.

Πηγή: voria.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *