Επικαιρότητα

Η Δύση παρέχει όπλα και χρήματα στους τζιχαντιστές λέει ο Άσαντ

BASHAR AL ASSAD
Την ενεργή εμπλοκή της Δύσης στον πόλεμο της Συρίας με την πλήρη στήριξη που παρέχει στους φανατικούς ισλαμιστές, αποκάλυψε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος Άσαντ, ο οποίος δήλωσε πως η Δαμασκός έχει επίγνωση του γεγονότος πως η Δύση παρέχει πλήρη στήριξη στις εξτρεμιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην χώρα  του.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε σε ρωσικά ΜΜΕ ο Άσαντ τόνισε: «Είναι πραγματικότητα πως η Δύση στηρίζει τους Τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα, του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα, καθώς γνωρίζουμε πως και η Τουρκία στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος και το μέτωπο Αλ Νούσρα, παρέχοντας όπλα, χρήματα και εθελοντές μαχητές».

Ο σύριος ηγέτης επεσήμανε πως η Τουρκία διατηρεί στενές σχέσεις με τη Δύση και η ηγεσίας της δεν θα μπορούσε να λάβει οποιαδήποτε απόφαση, ιδιαίτερα τέτοιου είδους, εάν δεν είχε προβεί προηγουμένως σε διαβουλεύσεις και δεν είχε εξασφαλίσει τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων «συμμάχων» της Δύσης.

«Το μέτωπο Αλ Νούσρα και το ISIS έχουν αποκτήσει τεράστια δύναμη στην περιοχή, διότι λειτουργούν κάτω από την κάλυψη των Δυτικών. Τα δυτικά κράτη ανέκαθεν πίστευαν πως η τρομοκρατία είναι ένα γερό χαρτί που μπορούν να τραβήξουν και να παίξουν το παιχνίδι τους» κατέληξε ο Άσαντ.

Πηγή: RBTH
Επιμέλεια: Άρης Δημητρίου

Άρης Δημητρίου

Άρης Δημητρίου

Δημοσιογράφος. Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 1972 στην Αθήνα και ζω στους Αγίους Αναργύρους.



Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *