Search
Wednesday 3 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Η ΔΕΘ βλέπει την προοπτική της ανάπτυξης μέσα από συνεργασίες με Κίνα

ΤΣΙΠΡΑΣ
Οι επικεφαλής της ΔΕΘ- Helexpo σήμερα συναντώνται με τη Διεθνή Έκθεση του Πεκίνου αλλά και με τον Πρακτορείο Προώθησης των Επενδύσεων.

Aνάπτυξη χωρίς εξωστρέφεια δεν μπορεί να υπάρξει, είτε πρόκειται για παραγωγικές επιχειρήσεις, είτε για υπηρεσίες και εκθεσιακή δραστηριότητα.

Ακριβώς σε αυτό το πνεύμα και τη στρατηγική, σήμερα το πρωΐ, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo, κύριοι Τζήκας και Ποζρικίδης, έχουν δύο σημαντικές συναντήσεις στη κινεζική πρωτεύουσα, οι οποίες αν αποδώσουν θα μπορούσαν και τη ΔΕΘ, αυτή καθαυτή να ενισχύσουν αναπτυξιακά, αλλά και να συμβάλλουν καθοριστικά στη προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων στη τεράστια αγορά της Κίνας, όπως και των κινεζικών στην αγορά της Ν.Α. Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η Voria.gr, το σημερινό πρόγραμμα των συναντήσεων των επικεφαλής της ΔΕΘ- Helexpo- οι οποίοι συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην Κίνα- αρχίζει από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Πεκίνου (CIEC) και συνεχίζεται με τον Κινεζικό Οργανισμό Προώθησης των Επενδύσεων.

Kάποιας μορφής συνεργασία της ΔΕΘ- Helexpo με το CIEC, σαφώς και θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη για τον εθνικό μας εκθεσιακό φορέα και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, καθώς πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο οργανισμό, μέλος των διεθνών οργανώσεων UFI και IAEM.

Στα 60.000 τ.μ. του CIEC πρόκειται να φιλοξενηθούν, με βάση το τρέχον πρόγραμμα, 50 εκθέσεις εκ των οποίων πολλές οργανώνονται ανά διετία. Στο Κέντρο, φιλοξενούνται και Γενικές Εκθέσεις, η Γενική Έκθεση του Πεκίνου αλλά και η Διεθνής Εκθεση Ασίας και Ειρηνικού.

Να σημειωθεί ότι η CIEC, έχει τη θυγατρική CIEC Overseas Exhibition με αντικείμενο την ανάπτυξη του εκθεσιακού αντικειμένου εκτός Κίνας.

Η δεύτερη και σημαντική επίσης συνάντηση, θα γίνει με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του China Investment Promotion Agency, κ. Li Yong. O φορέας αυτός είναι κρατικός και ελέγχεται από το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, ασχολείται δε όχι μόνο με την προσέλκυση επενδύσεων στη Κίνα, αλλά και με κινεζικές επενδύσεις στο εξωτερικό.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η προσέλκυση κινεζικών επενδυτικών κεφαλαίων ενδιαφέρει ιδιαίτερα, σε μια εποχή που οι ελληνικές επιχειρήσεις, η ελληνική κοινωνία και, προ πάντων, οι ελληνικές κυβερνήσεις, έχουν εξοικειωθεί στην προοπτική αλλά και πρακτική της συνεργασίας με την Κίνα.

Σε αυτό το πλαίσιο των πρωτοβουλιών για συνεργασίες, εντάσσεται προφανώς και το ενδιαφέρον της διοίκησης της ΔΕΘ- Helexpo για προβολή, ειδικότερα, της τουριστικής έκθεσης Philoxenia, καθώς μία από τις συμφωνίες συνεργασιας που υπογράφηκαν αφορούσε τον τουρισμό.

Όπως έχει γράψει η Voria.gr, σήμερα πρόκειται μέλη της ελληνική αποστολής, μεταξύ αυτών και οι επικεφαλής της ΔΕΘ- Ηelexpo, να επισκεφθούν τον μεγαλύτερο τουριστικό οργανισμό της Κίνας, τον China Travel Service, σε μία συνάντηση στην οποία θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι της κινεζικού οργανισμού τουρισμού, China National Tourism Administration.

Πηγή: voria.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *